ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς: Να ολοκληρωθεί άμεσα η δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 π.μ. | |
Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς
Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα επανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

«Να ολοκληρωθεί άμεσα η δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα»

Η δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα αποτελεί ένα πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενώ κατά καιρούς έχουν υπάρξει κυβερνητικές υποσχέσεις για τη δημιουργία του, δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα είχα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση η οποία συζητήθηκε στη Βουλή στις 4 Ιουλίου 2022. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Π. Τσακλόγλου εμφανίστηκε θετικός ότι το εν λόγω αίτημα εξετάζεται από τον ΕΦΚΑ και οδεύει προς υλοποίηση.

Από τότε όμως έχουν περάσει περίπου 8 μήνες χωρίς να έχει προχωρήσει η δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στην Αργολίδα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στην Αργολίδα αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε όμορους νομούς προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας τους με αποτέλεσμα η πολύμηνη αναμονή, η σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται να είναι δυσβάσταχτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ