ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Συναντήσεις και του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας - Αρκαδίας με υπηρεσιακούς παράγοντες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | |
Πυροσβέστες
 Την Παρασκευή 3/3/2023 το Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών καθώς και το Σωματείο Αργολίδας Αρκαδίας και τα Πανελλαδικά Σωματεία Συμβασιούχων Πυροσβεστών πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού κ Μπαλση Νικόλαο όπου συζητήσαμε θέματα τις αρμοδιοτητάς του.

Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπαρχηγό μας κ. Μάριο Αποστολίδη, συζητήσαμε το θέμα της αλλαγης του ωραρίου και των βαρδιών στο Άγιο Όρος, η ηγεσία ήταν ανένδοτη και θέλει να προχωρήσει στην αλλαγή των Υπηρεσιών.

Επίσης τέθηκε το θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων από το νομό Αργολίδας στο πυροσβεστικό κλιμάκιο τροιζήνας με τη μορφή της μετακίνησης. Αναφέραμε στον κύριο αρχηγό και τον κύριο υπαρχηγό την αλυσιτελη απαντηση του διευθυντή ανθρώπινων πόρων σε έγγραφο του σωματείου Αργολίδας Αρκαδίας. 

Χωρίς να θέλουμε να δυσκολέψουμε το επιχειρησιακό κομμάτι του κλιμακίου αυτού, ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε λάθος εφαρμογή της νομοθεσίας, προτείναμε εναλλακτικές λύσεις την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποσπάσεις και από τις επόμενες κινήσεις του αρχηγείου θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις του σωματείου Αργολίδας Αρκαδίας

Αναφερθήκαμε στην μη χορήγηση των ΜΑΠ στους συμβασιούχους πυροσβέστες, στην μη χορήγηση αστικών κρανών στους οδηγούς ΠΠΥ από το 2012 καθώς και Περισκελίδα Τζάκετ στους ΠΠΥ από το 2019 και πέρα.
Έγινε αναφορά για ενδεχόμενη προκήρυξη των συμβασιούχων πυροσβεστών, η ηγεσία από την μεριά της μας μετέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί το ηλικιακό όριο της προκήρυξης καθώς και το συνταξιοδοτικό των συμβασιούχων σε ενδεχόμενη προκήρυξη.
 
Επίσης έγινε αναφορά για το ΠΚ Πλωμαρίου και την ακαταλληλότητα του κτηρίου, κάτι το οποίο έγινε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κλιμακίου μέχρι νεωτέρας.

Έπειτα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον νέο μας Αρχηγό κ Γεώργιο Πουρναρά, μεταφέραμε την συζήτηση που είχαμε με τον κ Υπαρχηγο σχετικά με το ωράριο του Αγίου Όρους και τις μετακινήσεις στο ΠΚ Τροιζήνας και τον οποίο τον βρήκε σύμφωνο με τον κ Υπαρχηγό.

Επιπλεον συζητήσαμε για την σχολή Αρχιπυροσβεστών και δεν πήραμε κάποια ουσιώδη απάντηση επί του θέματος.

Αναφερθηκαμε στην χορήγηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινου σε όλους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και μας απάντησε ότι αναμένετε να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού μας που είχε ανακοινώσει για τακτοποίηση και των ειδικών μισθολογίων.
 
Θέσαμε το θέμα της ΣΣΕ των συμβασιούχων πυροσβεστών που λήγει φέτος.

Τέλος αναφερθήκαμε για το πολυπόθητο πόρισμα της ομογενοποίησης.

- Εντός τέλος της εβδομάδας θα τελειώσει το Πόρισμα

-Δεν πήραμε κάποια ουσιώδες απάντηση σχετικά με το τι θα γράφει μόνο ότι δικαίωμα θα έχουν μόνο ΔΕ και μέχρι ένα όριο ηλικίας και οι υπόλοιποι που ξεπερνάν την ηλικία με αίτηση τους.

- Ρωτήσαμε την ηγεσία ότι οι ηλικίες 37 μέχρι 45 που δεν έχουν ΔΕ δηλαδή θα τους κρατήσει το Σωμα ως ΠΠΥ άλλα 20 χρόνια; Δηλαδή ο Θεσμός του ΠΠΥ θα υπάρχει τουλάχιστον 20 χρόνια ακόμα;
Μας απάντησαν ότι δεν μπορεί η ΥΕ εκπαίδευση να γίνουν Μόνιμοι κάτι το οποίο μετά σε ερώτηση μας ότι με τους δασικούς τότε έγινε μας απάντησαν άλλες οι εποχές τότε.
-Μας ανέφεραν ότι στους μεγαλύτερους μπορεί να μην τους συμφέρει γιατί δεν έχουν πολλά ένσημα και μπορεί να πάρουν και λιγότερη σύνταξη κάτι το οποίο μετά του αναφέραμε με στοιχεία ότι όλοι τους θα ανεβάσουν τον συντελεστή των συντάξιμων χρόνων με την πρόταση μας που έχουμε καταθέσει δηλαδή να βγουμε στην σύνταξη όπως της Δασικής 65 χρόνων και θα ανεβάσουμε και τον συντελεστή του βασικού μισθού καθώς και ότι μετά θα μας δώσει και το δικαίωμα εξαγοράς της μάχιμης πενταετίας κάτι το οποίο τώρα δεν μας δίνει διότι δεν θα έχουμε 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Τις παρατηρήσεις όπου κάναμε σχετικά με την ομογενοποίηση δεσμεύτηκε ότι θα τις επανεξετάσουν.
Τέλος τονίσαμε στην φυσική ηγεσία ότι είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλον τρόπο η απόφαση είναι πολιτική και εκτιμούμε θα επιτευχθεί και ειδικά τώρα όπου οι προτάσεις μας είναι υλοποιήσιμες και αντικειμενικές.

ΥΓ Όσοι Συνάδελφοι θυμούνται άλλο ήταν το πόρισμα που είχε βγάλει η επιτροπή επι Χρυσοχοΐδη και άλλο ο Νόμος που ψηφίστηκε ο 3938/11 επι Όθωνα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ