ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς: Δημόσια Διαχείριση του Νερού, με Ποιότητα και Χαμηλό Κόστος για τους Πολίτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς
Διαμαρτυρία των εργαζομένων σήμερα έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ στο Ναύπλιο ενόψει της κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχέδιου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Ένα νομοσχέδιο μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να παραχωρήσει τις αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα της τιμολόγησης και της αξιολόγησης των υπηρεσιών παροχής ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), μέσα από τον μετασχηματισμό και την μετονομασία της σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).
Η διασφάλιση του νερού ως δημόσιο αγαθό είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής χώρας, μιας χώρας που νοιάζεται για τους πολίτες της. Η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας Αρχής, της ΡΑΑΕΥ, προδίδει την πρόθεση μεταβίβασης της ευθύνης για την τιμολογιακή πολιτική για το νερό μακριά από τις ΔΕΥΑ, στα χέρια ρυθμιστών ή ιδιωτών, κάτι που θα σηματοδοτήσει αυξήσεις στην τιμή του.
Αντί να δοθεί προτεραιότητα στην στήριξη των ΔΕΥΑ με κάθε απαραίτητο τρόπο, έγινε προσπάθεια αποκλεισμού τους από το διάλογο και την λήψη των αποφάσεων. Αντί η Κυβέρνηση να επιδιώξει συναινέσεις με τη συμμετοχή και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και όλων των φορέων που εξέφρασαν ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις επερχόμενες αλλαγές, προσπάθησε να νομοθετήσει στο πόδι και να κλείσει γρήγορα την Βουλή για πρόωρες εκλογές.
Η θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένη και σταθερή και την έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη :

• Το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και Ανθρώπινο Δικαίωμα.

• Το Νερό δεν πωλείται και η Διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους για την προάσπιση των Δημοκρατικών μας κεκτημένων.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ