ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς: «Η κυβέρνηση δεν έχει όραμα για τον αγροτικό τομέα της χώρας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς
Σημεία ομιλίας του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

· Το νομοσχέδιο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα ευχολόγιο, ένα γενικό περίγραμμα διάρθρωσης και οργάνωσης του Οργανισμού για την εξειδίκευση και υλοποίηση του οποίου χρειάζονται πλήθος κανονιστικών πράξεων και εγκυκλίων

· Πόσα χρόνια ακούγαμε το σύνθημα ή το στόχο ο γεωπόνος στο χωράφι; Δυστυχώς ακόμη και σήμερα 12 χρόνια μετά αυτός ο στόχος δεν έχει γίνει πράξη.

· Για την διαμόρφωση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου κάνατε επαρκή διαβούλευση με τους αγρότες και τους φορείς τους; Θεωρείτε ότι με το παρόν νομοσχέδιο παρέχετε εκσυγχρονισμό και ευελιξία στον Οργανισμό; Ότι ανταποκρίνεστε στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών και στα προβλήματα ή στα θέματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγική διαδικασία.

· Το ζητούμενο είναι να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη για έναν σύγχρονο αγροδιατροφικό τομέα με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα επιτρέψουν τη μείωση του υψηλότατου κόστους παραγωγής, τη διαφοροποίηση στον ανταγωνισμό και την καλύτερη διείσδυση στις αγορές.

· Δεν εξασφαλίζετε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και πουθενά δεν αναφέρεται η πρόθεσή σας για ενίσχυση του προσωπικού τη στιγμή που είναι γνωστά τα προβλήματα υποστελέχωσης τόσο στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και στον ΕΛΓΑ ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε.

· Ο Φορέας Διαχείρισης του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας δεν πρέπει να γίνει ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός με απώτερο σκοπό τον διορισμό ή τις αποσπάσεις ή τις αναθέσεις «δικών σας παιδιών», κάτι που παραδοσιακά υπηρετείτε με συνέπεια. Όλες οι διαδικασίες, του Φορέα, του Διοικητικού του Συμβουλίου και του Προέδρου αυτού, οφείλουν να ακολουθούν σαφείς κανόνες διαφάνειας και να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

· Δυστυχώς τα σχεδόν 4 χρόνια που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας η αγροτική της πολιτική είναι επιφανειακή και όχι ουσιαστική. Με το ένα χέρι δήθεν δίνει χρήματα στους αγρότες και με το άλλο τους τα παίρνει. Το κόστος παραγωγής και ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.

· Πιο πρόσφατο κατόρθωμά σας ήταν να εξαγριώσετε τους αγρότες με την κατ’ εξακολούθηση επιλεκτική αποζημίωση περιοχών μέσω de minimis. Αποζημιώνετε προϊόντα μόνο σε συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες της χώρας τη στιγμή που οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης έχουν επηρεάσει το ίδιο αρνητικά όλους τους αγρότες και όλα τα προϊόντα μας.

· Καθυστερείτε χαρακτηριστικά την τόσο αναγκαία αλλαγή των Κανονισμών του ΕΛΓΑ οι οποίοι πια δεν ανταποκρίνονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στις ζημιές που αυτή προκαλεί.

· Δώσατε με τυμπανοκρουσίες προκαταβολές στους παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, βγάλατε πολύ χαμηλά ποσοστά ζημιάς με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πρέπει να σας επιστρέψουν χρήματα. Και ενώ δεν έχετε ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα των ενστάσεων κάνατε ήδη παρακρατήσεις στις πληρωμές για άλλες ζημιές σε άλλα προϊόντα πριν από τα Χριστούγεννα. Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ