ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - όχι εμπόρευμα - και αφορά όλο το λαό!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - όχι εμπόρευμα - και αφορά όλο το λαό!
Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – τη Δευτέρα 20/03/2023 στις 9 το πρωί - έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στην απεργιακή συγκέντρωση καθώς έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΔΕΥΑ 24ωρη Πανελλαδική απεργία εκείνη τη μέρα.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - όχι εμπόρευμα - και αφορά όλο το λαό!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την επόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. Το σχέδιο τους είναι να μετατρέψουν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και να διευρύνουν το αντικείμενό της επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Η αντίθεση μας στο νομοσχέδιο έχει να κάνει με το ότι η Κυβέρνηση, με βάση και τις πολιτικές της ΕΕ, επιμένει με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα του λαού. Για εμάς, το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος πλήρους ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας. Επιδιώκεται η άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης.

Προειδοποιούμε ότι αν αυτό το νομοσχέδιο εφαρμοστεί, οι συνέπειες για το λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώνει το νερό και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι υποδομές θα βρίσκονται πάντα κάτω από τα κάθε είδους επιχειρηματικά κέρδη που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στη λογική κόστους – οφέλους. Ούτε κοινωνικά τιμολόγια, ούτε ελαφρύνσεις για ευάλωτα και άλλα λαϊκά νοικοκυριά θα εφαρμόζονται και η τιμολόγηση του νερού θα καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή. Αυτή επίσης θα ορίζει πού και πώς θα αναπτυχθούν τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά και πώς θα συντηρηθούν οι υπάρχουσες υποδομές, αφού προτεραιότητα στη συντήρησή τους θα δίνεται εκεί που θα υπάρχουν μεγάλα οφέλη για τις επιχειρήσεις διαχείρισής τους, όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τον ΟΣΕ και τους σιδηρόδρομους. Τις τελευταίες μέρες ζούμε όλοι τα τραγικά αποτελέσματα με το έγκλημα στα Τέμπη…

Διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί το νερό

· Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

· Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΥΑ και κατάργηση του περιορισμού προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου σε αυτές.

· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ