ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. |
Άδωνις Γεωργιάδης
Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με κύριο αίτημα τη διόρθωση δαπάνης περί εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, προκειμένου να καταστεί ουσιαστική η ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καταρχήν συγχαίρουμε το Υπουργείο για τη έναρξη των Δράσεων «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» και «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών και την αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών των επιχειρήσεων, με πριμοδότηση των ενεργειών "πράσινου" προσανατολισμού.

Διαπιστώσαμε πως και στις δύο Δέσμες Δράσεων προβλέπεται μεταξύ των άλλων δαπανών, την ύπαρξη και της δαπάνης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και συστημάτων αποθήκευσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψη των ιδίων αναγκών (αυτοπαραγωγή) των επιχειρήσεων.

Ενώ η παραπάνω δαπάνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, η πρόβλεψη του οδηγού για τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού εγκατεστημένης ισχύος έως 10kW, ακυρώνει στην πράξη κάθε τέτοια προσπάθεια.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε αναγκαία την τροποποίηση της παραπάνω δέσμευσης, έτσι ώστε να καταστεί ουσιαστική η ενίσχυση των επιχειρήσεων, και να πραγματοποιηθεί η μείωση του ενεργειακού κόστους .

Προτείνουμε λοιπόν, να έχει τη δυνατότητα κάθε επιχείρηση να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος έως το άθροισμα των ηλεκτρικών καταναλώσεών της, εφόσον πληρούνται φυσικά και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις του προγράμματος.

Το σύνολο των επιχειρήσεων που ενισχύονται από τις παραπάνω δράσεις έχουν αρκετά σημαντικό ενεργειακό κόστος στην καθημερινή τους λειτουργία και επιβάλλεται η πραγματική στήριξη τους ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους.

Συνεπώς, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αλλαγή αυτής της δαπάνης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή επιτυχία του προγράμματος.

Αναμένοντας για τις δικές σας ενέργειες.

ΓΙΑ TO ΠΕΣΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:
Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Τσακίρη Ιωάννη
Βουλευτές Περ. Πελοποννήσου
· Κ.Ε.Ε.Ε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ