ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Άργος: Οι ελίτ των ξενοδοχείων στην "Ημέρα Καριέρας" της Τουριστικής σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. | | |
βράβευση σπουδάστριας
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πελοποννήσου η “ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ” για 10η συνεχόμενη χρονιά. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων και Διευθυντών των Ξενοδοχειακών Μονάδων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και η επαφή - επικοινωνία των καταρτιζομένων με τις μεγαλύτερες Ξενοδοχειακές Μονάδες της Ελλάδος έχοντας σαν στόχο, την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης και την ανάπτυξη των εργασιακών σχέσεων και με τους αποφοίτους της σχολής. 
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε , ο Διευθυντής της σχολής βράβευσε τους καλύτερους μαθητές της χρονιάς σύμφωνα με την επίδοσή τους αλλά και την ξενοδοχειακή συμπεριφορά και εικόνα τους. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο και από όλη την Ελλάδα , ενδεικτικά αναφέρονται : AMALIA HOTEL, COSTA NAVARINO (WEST-DUNES - W), WYNDHAM & RAMADA POSEIDON RESORT, GRECOTEL HOTELS, KALAMAKI BEACH, AMANZOE, HOTEL PERIVOLI, POSEIDONION SPETSES, MARBELLA CORFU HOTEL, ΑΠΟΛΛΩΝ, ATLANTICA, M.P KAYRABA – LABRANDA, IBEROSTAR & AEGEAN STAR HOTELS, ELLA RESORTS, ELIXOS HOTELS (PORTO KEA), OMIKRON HOTELS, NIKKI BEACH, PARADISE LOST, MANDARIN ORIENTAL , NAFPLIA PALACE, DISCOVERY NAFPLIO - TRAVEL OFFICE, THE GROVE SEASIDE, BARCELO HYDRA BEACH, AKS HOTELS, ISLA BROWN HOTEL, ARION HOTEL, ATHENS AVENUE. 
Η Πρακτική Άσκηση δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να δοκιμάσουν στην πράξη τις γνώσεις τους που απέκτησαν κατά την θεωρητική κατάρτισή τους.. Είναι στην ουσία ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της σχολής και αγοράς εργασίας και λειτουργεί ως εναρκτήριο για την απόκτηση προϋπηρεσίας αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης. 

Θεωρείται επίσης μία πολύτιμη εμπειρία γιατί δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές - τριες να εμπλουτίσουν σημαντικά το βιογραφικό τους με τις επιλογές των επιχειρήσεων που κάνουν, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ειδικότητάς τους, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερα και το επαγγελματικό προφίλ τους. 
Αντιλαμβάνονται επίσης τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της δουλειάς στους, καθώς και τα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτουν για να γίνουν άριστοι επαγγελματίες. Βέβαια όσοι από τους σπουδαστές -τριες έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην επιχείρηση, ενδέχεται να προχωρήσουν σε μόνιμη πρόσληψη.

Στατιστικά οι περισσότεροι σπουδαστές μας στελεχώνουν μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις σε ξενοδοχεία που τοποθετήθηκαν αρχικά ως μαθητές. Συγχαίρω όλους του μαθητές και μαθήτριές μας για την συμμετοχή τους και άψογη εικόνα τους που αποκόμισε πολλά συγχαρητήρια από την ελίτ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας. Επίσης συγχαίρω το εκπαιδευτικό προσωπικό για την απρόσκοπτη βοήθεια και συμμετοχή τους στην επιτυχή διοργάνωση της όλης εκδήλωσής μας. 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ -Δ/ΝΤΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ