ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ακίνητο Βερβερόντας στο Πόρτο Χέλι: Να μην γίνουν όλα τσιμέντο!!! (γράφει ο Γιάννης Ξυναριανός)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 μ.μ. | | |
Ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην Βερβερόντα:
Πιθανότατα μετά το Πάσχα ( εκτός απροόπτου και εκλογών) αναμένεται να ξεκινήσει επιτέλους ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του( σέρνεται απο το 2015).

Ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε το συγκεκριμένο «φιλέτο» να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία μικρού αεροδρομίου για ιδιωτικά και μικρά επιβατικά αεροσκάφη ( sic!), αλλά και την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος ( λες και δεν υπάρχουν το υπό αναστολή λειτουργίας COSMOS και του επί δεκαετίες εγκαταλελειμένο ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ) Σύμφωνα, μάλιστα, με παλιότερη γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το τμήμα αυτό μπορεί να φιλοξενήσει αεροδρόμιο «τύπου Β», με μήκος διαδρόμου έως και 1.500 μέτρα και μικρό αεροσταθμό 3.000 τετραγωνικών, για εξυπηρέτηση 70-80 επιβατών ανά πτήση ( τσάρτερς)

Το ακίνητο των 627 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει και στο στόχαστρο του Ιρλανδού Κροίσου Πολ Κόλσον, ο όποιος το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες τουριστικές επενδύσεις, καθώς ήδη έχει αγοράσει το ακριβότερο οικόπεδο στην περιοχή ( το πρώην Αεροδρόμιο Αλεξίου - ΠΟΛΛΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ , ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ )

Πρόκειται, ωστόσο, για τη δεύτερη ( ΘΑ ΔΟΥΜΕ) προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει το φιλέτο στη Βερβερόντα, καθώς κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στα τέλη του 2015 είχαν ξεκινήσει και πάλι οι διαδικασίες διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά τον Μάιο του 2016 το Ταμείο «πάγωσε» τον διαγωνισμό λόγω των σοβαρών εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τις δασικές Αρχές.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εκτός σχεδίου, καθώς ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης, κάτι που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου να το κάνει ο επενδυτής που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό και θα αναλάβει την αξιοποίηση του ακίνητου. Συγκεκριμένα, ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση εκπόνησης ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), όπως τονίζουν πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία ( ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ).
 
Στο ακίνητο δεν υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις και έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. Το μεγαλύτερο τμήμα του καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση, ενώ το νότιο τμήμα του έχει πολύ μικρές κλίσεις. Διαθέτει ακόμη απεριόριστη θέα σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.

(ΑΣ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... Η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει με τον οικιστικό ιστό του Πορτοχελίου και το μεγαλύτερο μέρος της, καθόσον επιμήκης βρίσκεται παράλληλα με την λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ B' Kλάσεως απαιτεί ιδιαίτερες προδιαγραφές και παραμέτρους (στην διάθεση κάθε καλοπροαίρετου αναγνώστη ) ,η δε κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος απαιτεί και την ύπαρξη υποδομών όπως οδεύσεις, αποχέτευση ύδρευση κ.α ,στοιχεία που πληγώνουν με την ανυπαρξία τους την περιοχή που θέλει να λέγεται ''η Ριβιέρα της Αργολίδας' 'Η περιοχή απέχει πολύ από την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένοι και δυστυχώς η γενικότερη εικόνα είναι σε ευθεία αντίθεση με τα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη ( OSTA PERLA.ERMIONI CLUB, AKS HOTELS, KILADA HILLS κ.α.) .
 
Τους περιμένουμε στην γωνία να τους καταπλήξουμε , ή να μας καταπλήξουν!!

Αλήθεια υπήρξε καμία αντίδραση για τις βραβευμένες μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Βερβερόντας και πως πάει ο πεζόδρομος στο λιμάνι? Πλησιάζει Πάσχα και η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει φιέστα στις 25 Μαρτίου. Ελπίζω όχι μέσα στα σκάμματα!!

Με εκτίμηση
Γιάννης Ξυναριανός
Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ ε.α

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ