ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζαν ΑΤΜ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. |
Αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση στερεών εκρηκτικών υλών και κλοπές οχημάτων στην Αττική.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση στερεών εκρηκτικών υλών και κλοπές οχημάτων στην Αττική.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 20-03-2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες καθώς και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάιο του έτους 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων ΑΤΜ με εκρηκτικές ύλες, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την εγκληματική τους δραστηριότητα, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Πρόκειται για άτομα που κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στη χρήση στερεών εκρηκτικών υλών, τις οποίες προσάρμοζαν σε αυτοσχέδιες μεταλλικές κατασκευές ώστε να είναι δυνατή η εισαγωγή τους στο εσωτερικό των ΑΤΜ, μέσω της θυρίδας εξαγωγής χρημάτων. Ακολούθως, προκαλούσαν έκρηξη του μηχανισμού και αφαιρούσαν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Για τη διαφυγή τους και προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι ίδιοι, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτοκίνητα συγκεκριμένων κατασκευαστών.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν κουκούλα full face, -30- κυνηγετικά φυσίγγια, -9- κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, διαρρηκτικά εργαλεία, έγγραφα από κλεμμένα οχήματα καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε τουλάχιστον -1- διάρρηξη ΑΤΜ στην Αττική, καθώς στην κλοπή -8- οχημάτων, -7- από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -180.000- ευρώ.Επισημαίνεται ότι, οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος παρόμοιων αδικημάτων (ληστείες, κλοπές, παραβάσεις νομοθεσίας για όπλα-ναρκωτικά κ.λπ.).

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζονται.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ