ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Το νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος για τη ζωή μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου
Η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις, που την υπηρετούν το αντιμετωπίζουν σαν εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει μια ακόμα ιδιωτικοποίηση με κατάθεση νομοσχεδίου, τη στιγμή που ακόμα ο λαός θρηνεί τα θύματα της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κάτι που δείχνει την κυνικότητα τους όσον αφορά την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος της ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Για το παραπάνω νομοσχέδιο έχει «στρωθεί» το έδαφος από την ευρωπαϊκή Οδηγία – Πλαίσιο για το Νερό, 60/2000, που ψήφισαν όλα τα κόμματα που υποκλίνονται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρακτικά δεν αφήνει περιθώρια κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη λογική του κόστους – οφέλους ανοίγει το δρόμο για αυτή την εξέλιξη. Τα τιμολόγια ύδρευσης σε όλους τους Δήμους και στον δικό μας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν διευρυνθεί οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ενώ μειώνεται το προσωπικό, το δίκτυο συντηρείται πλημμελώς κ.α. Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, μετατρέποντας αυτό το βασικό αγαθό σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θα επιδεινώσει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα του νερού .

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΝ, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Για εμάς το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ