ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Σκάλα Λακωνίας έπληξε την παραγωγή των εσπεριδοειδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. | | |
χαλάζι
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε, το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3), μεγάλη περιοχή της Σκάλας στην Λακωνία.

Χτυπήθηκε ο καρπός πάνω στα δέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι αγρότες ανησυχούν και ήδη ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να δρομολογηθούν όσα προβλέπονται. Λίγο πριν γίνει η συγκομιδή και οι κόποι μιας χρονιάς φαίνονται να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Από το χαλάζι οι δρόμοι και τα χωράφια άσπρισαν, ενώ οι πρώτες εικόνες από το έντονο καιρικό φαινόμενο προϊδεάζουν για ζημιές στις καλλιέργειες.

Ο κ. Νικόλαος Βασιλακάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας Sparta Orange, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «το χαλάζι είχε διάρκεια περίπου μισή ώρα. 

Χτυπήθηκαν περιοχές ανατολικά του Ευρώτα και μέχρι την Βλαχιώτη. Είναι μια εποχή που τα πορτοκάλια είναι πάνω στα δέντρα έτοιμα για συγκομιδή. Μιλάμε για τα Λάνε και τα Μέρλιν που αυτή την εποχή συγκομίζονται και τα Βαλέντσια που θα συγκομιστούν το επόμενο διάστημα. 

Θα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς και περιμένουμε να έρθουν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ».

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από την Σκάλα της Λακωνίας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «το χαλάζι δεν είχε μεγάλο μέγεθος αλλά κράτησε αρκετά και όλα έγιναν κάτασπρα σαν να χιόνισε. 

Ήταν τοπικό φαινόμενο χτύπησε το ανατολικό μέρος του Δήμου Έλους (Μακρυνάδα, Λυκόβρυση κ.α.). Θα περιμένουμε τις επόμενες 15 ημέρες για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς στα πορτοκάλια της περιοχής».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ