ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» - Άλλο ένα! - Και οι ένοχοι γνωστοί!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. |
Σύγκρουση τρένων
Γράφει η Κατερίνα Μαρίνη

Θα ξημέρωνε 1 Μάρτη του έτους 2023. Ερχόταν Άνοιξη!
Για κάποιους νέους όμως, δεν ξημέρωσε ποτέ, δεν ήρθε ποτέ η Άνοιξη!

Εκεί στα Τέμπη, γράφτηκε ο επίλογος σε μια ακόμα ματωμένη σελίδα στο βιβλίο της εργατικής τάξης!

Εκεί στα Τέμπη, φάνηκε το πόσο κοστολογούν, την ανθρώπινη ζωή οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Τη χρονιά του 2023,που η τεχνολογία και οι επιστήμες βρίσκονται στο ύψιστο σημείο ανάπτυξης, είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται ζωές, από εγκληματικά δυστυχήματα!

Περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα μεγάλα λόγια! Από όλες τις κυβερνήσεις του αστικού κράτους, που διαχρονικά ξεπούλησαν και συνεχίζουν, για όσο ακόμα θα υπάρχει το σύστημα που υπηρετούν, δηλαδή ο καπιταλισμός!

Η πολιτική τους, που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, σκοτώνει τους λαούς, σε όλο τον κόσμο!

Γιατί τα μέτρα ασφαλείας «θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο» τα κέρδη τους!

Πόσα εγκλήματα ακόμα! Για πόσο καιρό ακόμα, θα αλωνίζουν στις ζωές μας, διαπράττοντας τα επόμενα!

Διαπιστώσεις τέλος!

Η νεολαία αυτές τις μέρες, μίλησε για άλλη μια φορά και συνεχίζει. Όσο και να το κρύβουν, όσο και αν τους στοιχειώνει η δυναμική που εκφράζεται με χίλιους τρόπους και η αγωνιστικότητά τους, στους δρόμους !

Ένα μεγάλο ποτάμι παιδιά, από μαθητές και φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους και τους δασκάλους τους, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα στους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για τους νεκρούς τους!

Η φωνή τους στεντόρεια! Οι καρδιές όλων μας σκίρτησαν!



«ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»!

«Στέρεψαν τα δάκρυα και γίνανε οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί»!

«Δεν ήταν εισιτήρια, ήταν ανθρώπινες ζωές»!

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»!

«Ποτάμι να τους πνίξει, να γίνει η οργή»!

«Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα»!

Με αυτά τα συνθήματα περπατάει ακόμα η νέα γενιά και με κόκκινη μπογιά, σαν το αίμα των νεκρών παιδιών, τα έγραψε στα τζάμια των γραφείων της εταιρείας που ευθύνεται, για το έγκλημα αυτό!

Το ίδιο με όλους αυτούς που δολοφονούν εργάτες στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους, στη θάλασσα και αλλού, για να εξασφαλίσουν, το μέγιστο κέρδος τους!

Το ίδιο και γι αυτούς που δολοφόνησαν παιδιά ,που ακόμα δεν πρόλαβαν, να ζήσουν, να γελάσουν, να ερωτευτούν, να μεγαλώσουν….!

Και ήταν όλα τους παιδιά μας! Παιδιά της εργατικής τάξης, που ξεκινούσαν για το ταξίδι της ζωής, μα δεν πρόλαβαν να το κάνουν! Παιδιά με όνειρα και δίψα να τα μάθουν όλα!

Τα «ΓΙΑΤΙ» όμως έχουν απάντηση και λέγεται «ΚΕΡΔΗ»!!!

Μπροστά σε αυτά, εκείνοι που θέλουν να εξουσιάζουν τις ζωές μας, δηλαδή οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το αστικό κράτος τους, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους!

Δεν θέλουν να δουν το ποτάμι που ξεκίνησε και κινείται στις ράγες των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης μας!

Δεν θέλουν να ακούν τις φωνές της νέας γενιάς, των δικών μας παιδιών, που δεν θέλουν να ζήσουν έτσι όπως τους επιβάλλουν τα συμφέροντα όσων τα σκοτώνουν!

«Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι» και έπρεπε να ζήσουν! Ήταν νέοι, ήταν παιδιά!

Ποιος αλήθεια έχει το δικαίωμα και μπορεί να καθορίσει αν και πως θα ζήσουν τα παιδιά μας!

Γι αυτό εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στα παιδιά μας, που δεν σκύβουν το κεφάλι, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα και τους φωνάζουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας! «Δε θέλουμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Τα θέλουμε ζωντανά! Θέλουμε να τα βλέπουμε! Να γελούν, να προχωράνε καμαροστητά , πάντα μπροστά! Να έχουν πίστη στο δίκιο τους! Και με τη δύναμή τους να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν καλύτερο!

Γιατί δεν νομιμοποιούμε το «κόστος – όφελος»!

Το κόστος τους για τα δικαιώματά μας, στη ζωή και στη δουλειά, δεν μας αφορά! Αυτά που μας κλέβουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που δίνουν!

Το δικό μας κόστος είναι τα παιδιά μας, αξία ανεκτίμητη, γιατί είναι το αύριο της τάξης μας! Και δεν θα τα χαρίσουμε στο Μινώταυρο του συστήματος, για να κερδίζουν εσαεί αυτοί που μας σκοτώνουν!

Θα είμαστε δίπλα τους, να τους δείχνουμε το δρόμο! Θα τους λέμε την αλήθεια! Το οφείλουμε στους νεκρούς της τάξης μας και στα παιδιά που άδικα χάθηκαν !

«Ποτέ ξανά»! Δεν θα επιτρέψουμε, για τα κέρδη μιας «δράκας» επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων, να αρπάζουν κάθε φορά, ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τις ζωές των παιδιών μας!

«Δεν ξεχνώ» φώναξε η νεολαία, για άλλη μια φορά, εκεί έξω! Και αυτοί οι νέοι, που τώρα μας δείχνουν το δρόμο, που πρέπει όλοι μας να περπατήσουμε, πρέπει να ζήσουν, να μεγαλώσουν, να αγωνιστούν, για να κάνουν το αύριο καλύτερο από το χτες και το σήμερα για τον εργαζόμενο λαό! Για να μην υπάρξει, ποτέ ξανά, κανένα έγκλημα!

Γιατί ναι! Ήταν έγκλημα! Και δεν θα το ξεχάσουμε, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των ΜΜΕ!

Μπορεί να ακούσουμε επιλεκτικά και δυο λόγια για τις τεράστιες διαδηλώσεις αυτών των ημερών στη πρωτεύουσα και σε όλη τη χώρα! Δεν θα δούμε όμως την αντικειμενική πραγματικότητα, πέρα από κάποια επεισόδια στο τέλος της πορείας, με αναλύσεις επί αναλύσεων!

Όμως τον παλμό και τις διεκδικήσεις των νέων θα τις παραλείψουν, γιατί πονάνε!!

Μα οι διαδηλώσεις θα είναι εδώ και στη κορυφή τους η νεολαία! Αυτή είναι νέα γενιά και δεν είναι καθόλου «η χαμένη γενιά» όπως θα ήθελαν…

Είναι άλλη μια γενιά που θα βάλει το δικό της λιθαράκι στο δρόμο για την απελευθέρωση των λαών από τα δεσμά των πλουτοκρατών!

Αυτοί οι νέοι έρχονται από πολύ μακριά και πάνε πολύ μακριά. Εκεί που κουμάντο θα κάνει ο ίδιος ο λαός!

Και εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί τους! Να τους στηρίζουμε, να τους εμπνέουμε! Για να προχωρούν πάντα μπροστά! Να τους βοηθήσουμε να ψηλώσουν το μπόι τους, ίσαμε το ύψος των ονείρων τους!

Δεν κάνουμε πίσω από αυτό!

Γιατί «αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»!

Γιατί η νεολαία είναι που θα ανατρέψει το σάπιο σύστημα, που δεν έχει τίποτα να δώσει πια στους λαούς, γι αυτό σπέρνει το θάνατο, για τα κέρδη του!

Γιατί μονάχα ο ίδιος ο λαός, μπορεί να σώσει το λαό…!!!

Κατερίνα Μαρίνη, μέλος του συνδικάτου γάλακτος, τροφίμων, ποτών Αργολίδας - Κορινθίας



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ