ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Ο Σύλλογος Άργους "Τελέσιλλα" συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ της Πυθαγορείου Αρμονίας Χαλκίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 π.μ. | |
Χορωδία
Όμορφες στιγμές έζησαν οι χορωδοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών που οργάνωσε η Πυθαγόρειος Αρμονία Χαλκίδας στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Όλες οι χορωδίες: Περάματος, Τελέσιλλας, Αιγίου 1933, Γυθείου και Πυθαγορείου Αρμονίας αφιέρωσαν τα τραγούδια τους στον μεγάλο μαέστρο, στιχουργό, ενορχηστρωτή, αγγειοπλάστη, ζωγράφο, μα πάνω απ` όλα άνθρωπο, κ. Μιχάλη Κοκκίνη. Ο Σύλλογος ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ στη 12η Χορωδιακή Συνάντηση, τον Απρίλιο του 2018, είχε τιμήσει ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Κοκκίνη στο Άργος.

Στα χείλη μας ακόμα το φιλί, Κοίτα μια νύχτα, Δε σε φοβάμαι είναι μερικά από τα τραγούδια που έκαναν τον κυρ Μιχάλη υπερήφανο, γιατί στον τόπο που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Νίκος Σκαλκώτας δημιουργήθηκε η Πυθαγόρειος Αρμονία, της οποίας το όνομα οφείλεται στον Πυθαγόρα τον Σάμιο που πρώτος αποτύπωσε με μαθηματικό τρόπο τις σχέσεις των μελωδικών τόνων με τους αείζωους ρυθμούς του σύμπαντος και ολόκληρης της ομορφιάς του κόσμου.

Η Χορωδία του Συλλόγου μας με μαέστρο τον κ. Νίκο Καπετάνιο, στο πιάνο και τη διεύθυνση, και τον κ. Παναγιώτη Ρέντα στο τουμπερλέκι, απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας του Αμφιθεάτρου και τα κολακευτικά λόγια για την εκτέλεση των τραγουδιών.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με δείπνο στο ξενοδοχείο «Παλίρροια». Όλοι οι χορωδοί κάτω από τους ήχους της ζωντανής μουσικής έγιναν μια παρέα και γλέντησαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι αναμνήσεις και οι εικόνες από αυτές τις εκδηλώσεις μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του χορωδιακού τραγουδιού και, ταυτόχρονα, υποχρέωση να προσπαθούμε να κρατήσουμε τους θεσμούς τέτοιους που να μας γεμίζουν χαρά, να δημιουργούν φιλίες και να διευρύνουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες.

Η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ ετοιμάζεται για να λάβει μέρος στα Χορωδιακά Φεστιβάλ της Νίκαιας τον Μάιο και της Κυπαρισσίας τον Ιούνιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ