ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Συμμετοχή του 3ου Λυκείου Άργους σε προχωρημένα μαθήματα αστροσωματιδιακής Φυσικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Στο 3ο ΓΕ.Λ Άργους, έχει δημιουργηθεί ομάδα μαθητών από την Β΄ και Γ΄ τάξη, που παρακολουθούν προχωρημένα μαθήματα αστροσωματιδιακής Φυσικής και Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. 
Στα πλαίσια αυτής της δράσης συμμετέχει σε ένα δίκτυο 20 σχολείων της Πελοποννήσου, στα οποία οι μαθητές συναρμολόγησαν και λειτούργησαν ανιχνευτές κοσμικής ακτινοβολίας, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Εργαστηρίου Φυσικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) της Πάτρας με την ονομασία «μΝΕΤ».
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, 6 μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στην Αθήνα και συμμετείχαν σε ημερίδα με τίτλο «MasterClass» που διοργανώνει η Ελληνική ομάδα εκλαΐκευσης της Φυσικής, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό εργαστήριο Φυσικής σωματιδίων του CERN. 
Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν διαλέξεις φυσικής επιταχυντών, ανιχνευτών και Κοσμολογίας επεξεργάστηκαν με κατάλληλο λογισμικό δεδομένα από τους ανιχνευτές που λειτουργούν στο CERN, με αποτέλεσμα να μυηθούν στην διαδικασία προχωρημένης επιστημονικής έρευνας. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ομάδας επιστημονικού προσωπικού με υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ κ. Νίκο Τράκα.
Το Σάββατο 1 Απριλίου 18 μαθητές από Β΄ και Γ΄ τάξη συμμετείχαν στην 1η ημερίδα εκπαιδευτικού δικτύου μΝΕΤ, στο ΕΑΠ της Πάτρας, η οποία απευθύνεται σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης. 
 Ένας από τους ομιλητές της ημερίδας ήταν και ο μαθητής του σχολείου μας, Ιωαννίδης Σταύρος, ο οποίος παρουσίασε ένα τμήμα από τον τρόπο λειτουργίας των ανιχνευτών κοσμικής ακτινοβολίας, που έχει εγκατασταθεί στο σχολείο μας. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Φυσικής του ΕΑΠ υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ. Αντωνίου Λέισου.
Τις δράσεις συντόνισε ο καθηγητής του σχολείου κ. Καλαϊτζής Ευάγγελος ΠΕ04.01

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ