ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

8ήμερη εκδρομή από τον Σύλλογο Αργείων "Ο Δαναός" Μιλάνο – Λίμνες βόρειας Ιταλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:52:00 μ.μ. | | |
Λίμνες βόρειας Ιταλίας
Mετα από τις πολύμηνες αναστολές της πανδημίας, ο Σύλλογός μας οργανώνει και πραγματοποιεί την καθιερωμένη πολυήμερη εκδρομή του στο εξωτερικό, προτιμώντας προορισμούς όχι μόνο με τουριστικό αλλα και με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον. 

Ετσι, μετα από τις πολύ πετυχημένες περιηγήσεις μας προηγούμενες χρονιές –μεταξύ άλλων εσωτερικών διαδρομών– σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Οχρίδα , Κάτω Ιταλία –Σικελία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαύρη Θάλασσα κλπ, φέτος θελήσαμε να υλοποιήσουμε τελικά μια κοινή επιθυμία ΔΣ και μελών μας, με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από κάθε πλευρά 8ήμερη οδική διαδρομή στις 21-28 Ιουνίου: Στην πανέμορφη πλευρά των Λιμνών της Β.Ιταλίας στα σύνορα με την Ελβετία, συναντώντας όμως και σημαντικές πόλεις της περιοχής . 

Ξεκινώντας με πλοίο από Πάτρα , μέσω Ανκόνα επισκεπτόμαστε το Μιλάνο κι από ΄κεί τις Λίμνες Κόμο , Λουγκάνο, Ματζιόρε Γκάρντια κλπ Στη συνέχεια της διαδρομής μας επισκεπτόμαστε την Μπολόνια και επιστρέφουμε μέσω Ρίμινι / Ανκόνα . 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΔΑΝΑΟΥ, όπως κάθε φορά, θα είναι μαζί μας για ένα όμορφο ταξίδι μέσα στην σπάνιας ομορφιάς και ενδιαφερόντων αυτή περιοχή, με δεδομένη την άριστη οργάνωση αλλα και την φιλική ατμόσφαιρα που διακρίνει πάντα αυτές μας τις περιηγήσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ : Kαθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου (Αγγ.Μπόμπου 8 / 27510 67246 & 69246 – εργάσιμες μέρες και ώρες 10-13 ) και στο 6909 092857 κ. Καρυάμης.-

1η ημέρα: ΑΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ:Αναχώρηση από τη Λαϊκή Αγορά Άργους στις 12.00 για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 17.30’ για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ- ΜΙΛΑΝΟ:
Άφιξη στην Ανκόναστις 16.30΄περίπου και επιβίβαση στο λεωφορείο, με προορισμό μας την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.Άφιξη στην περιοχή του Μιλάνου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ-ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ-ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΓΚΑΝΟ-ΜΙΛΑΝΟ:
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 08.30΄για ναγνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη Κόμο θεωρείται μία από τις ομορφότερες λίμνες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν Ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες ανακάλυψαν και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Σαν Αμπόντιο, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει.Προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη. Χαρακτηριστικό είναι οι παραλίμνιες επαύλεις της Ιταλικής Αναγέννησης με τους τεράστιους κήπους-έργα τέχνης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Συνεχίζουμε για την Ελβετική πόλη Λουγκάνο, φωλιασμένη ανάμεσα στις απότομες πλαγιές των Άλπεων και στην ομώνυμη λίμνη. Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο. Επίσκεψη πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης.Επιστροφή στο Μιλάνο νωρίς το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΙΟΡΕ – ΣΤΡΕΖΑ– ΜΙΛΑΝΟ: Πρόγευμα και περιήγηση στην πρωτεύουσα της μόδας, όπου θα δούμε την πλατεία Ντουόμο με τη Γοτθική Μητρόπολη, την περίφημη Σκάλα, αλλά και την ΓκαλέριαΒιττόριοΕμανουέλε. Χρόνος ελεύθερος για τη βόλτα σας στις κομψές βιτρίνες των οίκων μόδας ή για shopping στα πολυκαταστήματα της πόλης.Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για την περιοχή γύρω από τη λίμνη Ματζιόρε για μια σύντομη περιήγηση και στη συνέχεια μέσω μιας παραλίμνιας διαδρομής, φθάνουμε στη Στρέζα, μια γοητευτική πόλη, που πέρα από τις πολλές εκκλησίες και τον ροζ γρανίτη, μπορεί κανείς να θαυμάσει τις παραλίμνιες βίλες των αριστοκρατών πάνω στη λίμνη. Επιστροφή στο Μιλάνο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ- ΜΙΛΑΝΟ: Πρωινό και προορισμός μας για σήμερα το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας, η Σάντα Μαργκερίτα με τις δαντελωτές ακτές με τις πανέμορφες βίλες. Συνεχίζουμε με το Πόρτο Φίνο που συγκεντρώνει τους πιο επώνυμους και όχι μόνο! Το αλλοτινό ψαροχώρι σήμερα στεγάζει στα πολύχρωμα σπιτάκια του ακριβές μπουτίκ και πολυτελή cafe με απερίγραπτη θέα στον όρμο με τα σκάφη και τα ιστιοφόρα. Το απόγευμα επιστροφή και ελεύθερος χρόνος στο Μιλάνο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΡΙΜΙΝΙ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την λίμνη Γκάρντια, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και επισκεπτόμαστε το μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το δημοφιλές θέρετρο της λίμνης, κλεισμένο γύρω από τα τείχη του επιβλητικού κάστρου με την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την ιστορική εκκλησία της Παρθένου Μαρίας. Συνεχίζουμε προς την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, την Βερόνα! Το ιστορικό κέντρο της είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.Η ρωμαϊκή αρένα (σαν μικρογραφία του Κολοσσαίου) είναι το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την piazzadelleErbe, την πιο διάσημη πλατεία της Βερόνας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κάτι χειροποίητο από τους διάφορους πάγκους ή να καθίσετε να πιείτε ένα cappuccino. Αναχώρηση και με μια σύντομη ενδιάμεση στάση στην Μπολόνια, συνεχίζουμε για το Ρίμινι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΜΙΝΙ - ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΑΝΚΟΝΑ/ ΠΛΟΙΟ: Πρόγευμα και αναχώρηση στις 08.00΄για τον Άγιο Μαρίνο, το μικρό κρατίδιο που παρά το μικρό του μέγεθος, είναι η τέλεια διατηρημένη εμφάνιση του Μεσαίωνα και η αφθονία των κάστρων. Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Στις 15.00΄επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 16.30. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΠΑΤΡΑ– ΆΡΓΟΣ: Αποβίβαση στις 15.00΄ στο λιμάνι της Πάτρας, όπου με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φθάσουμε στην πόλη μας το απόγευμα.ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 730 €.

Συμπεριλαμβάνονται:

1) Η μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο 55 θέσεων .

2) Τρεις (4) διανυκτερεύσεις στο Μιλάνο και μία (1) στο Ρίμινι σε δίκλινα δωμάτια, με πρωινό(5) σε μπουφέ και (5)δείπνα.

3) Δυο (2) διανυκτερεύσεις στo πλοίο σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες

4) Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

5) Ξεναγός - συνοδός του γραφείου μας.

6) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται:


1) Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

2) Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

3) Φόροι ξενοδοχείων και checkpoints


Παρατηρήσεις:

1) Προσκόμιση φωτοτυπίας διαβατηρίου ή ταυτότητας.

2) Το γραφείο δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ανεύρεσης ατόμου για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του. Συνεπώς, οποιαδήποτε κράτηση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του, θα πρέπει να μετατραπεί σε μονόκλινο δωμάτιο με την ανάλογη επιβάρυνση (180€) . Τρίκλινα δωμάτια διατίθενται κατόπιν απαίτησης και συμφωνίας του πελάτη, χωρίς οικονομική ελάφρυνση, αλλά το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει για το μέγεθος του δωματίου και του κρεβατιού που παρέχεται από το ξενοδοχείο.

3) Για την αναβάθμιση καμπίνας σε εξωτερική ή σε δίκλινη, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απευθυνθούν στη reception των πλοίων κατά την επιβίβασή τους. Η προσφορά μας αφορά αποκλειστικά 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.

4) Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

5) Σε περίπτωση νόσησης με covid19, τα έξοδα παραμονής στην Ιταλία, νοσηλείας σε νοσοκομείο ή επιστροφής στην Ελλάδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Στα γραφεία του Συλλόγου και το τηλέφωνο 27510 – 69246 & Καρυάμης Δημήτριος : 6909092857 Στο τουριστικό γραφείο «ΣΧΙΖΑΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» 27510 67583, 6977606324
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ