ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ανταρσία στο Μωριά: Αγώνας για την ανατροπή των αντιπροσφυγικών πολιτικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:14:00 μ.μ. |
πρόσφυγες
Άλλο ένα ναυάγιο με μετανάστες έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 20/4 στην περιοχή του μεσσηνιακού κόλπου μετά τον εντοπισμό πλοίου που είχε προσαράξει στην ακτή. Συνολικά 47 άτομα εντοπίστηκαν στην παραλία. 

Εντοπίστηκε επίσης και ένας νεκρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταλήξει κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ενώ φαίνεται πως έχουν διασωθεί αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται από τις εστίες τους στην Αφρική και την Ασία και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Πολλοί όμως δεν ολοκληρώνουν αυτό το ταξίδι. Οι ανατολικές ακτές της Λέσβου, τα παράλια του μεσσηνιακού κόλπου, η Θέουτα της Ισπανίας, η Λαμπεντούζα της Ιταλίας, είναι ορισμένα από τα σημεία που χάνονται κάθε χρόνο ανθρώπινες ζωές. Η Μεσόγειος γίνεται υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες.

Και όλα αυτά την ώρα που θέλουν να φτιάξουν άλλα 35 χιλιόμετρα φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με κόστος σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ και να δώσουν κι άλλο χρήμα στους “εθνικούς εργολάβους”. Δε θα αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία που αγκαλιάζει τους φασίστες -από “τα ορφανά” της Χρυσής Αυγής μέχρι τη Μελόνι- να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που “υπόσχεται” πως θα αφήσει τον φράχτη στη θέση του, στηρίζει την πολιτική της ΕΕ για τη ρατσιστική «Ευρώπη-φρούριο», ενώ δεν βάζει θέμα για κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είχε υπογράψει.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η φτώχεια και η πείνα, δηλαδή ο καπιταλισμός της εποχής μας, δημιουργεί τα προσφυγικά κύματα. Η ρατσιστική πολιτική της «Ευρώπης φρούριο», που την υιοθέτησαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί με τις κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η Ανταρσία στο Μωριά ενώνει την φωνή της με την φωνή του κινήματος αλληλεγγύης, τις φωνές των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στις δολοφονικές αντιπροσφυγικές πολιτικές.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι η νέα εργατική βάρδια και μαζί τους αναπτύσσουμε σχέσεις ταξικής αλληλεγγύης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ