ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Αργολίδα - Έπεσαν υπογραφές για το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ήρας - Κουρτακίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | | | | |
Συζήτηση
Αναφορά στα σημαντικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αργολίδα που είτε ήδη εξελίσσονται, είτε ξεκινά σύντομα η κατασκευή τους, έκανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 3 Απριλίου, σε δηλώσεις του στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης επισήμανε την υπογραφή το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου στο Ναύπλιο, στο Βουλευτικό, στις 12 το μεσημέρι, της ΣΔΙΤ-μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου- για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, παρουσία και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Η εν λόγω ΣΔΙΤ -η πρώτη στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα- περιλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί στο Ναύπλιο και η σύμβαση για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 “Μορέας”, με επιδίωξη η εγκατάσταση του εργολάβου να γίνει πριν το Πάσχα.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΗΡΑΣ – ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακιου (δυτικός τομέας), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 170.000 ευρώ. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, είναι 9 μήνες.

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη με την διοίκηση του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον εν λόγω οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης.

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία, εκτός υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε., συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία έργων και μελετών στην Π.Ε. Αργολίδας, μεταξύ των οποίων το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας η μελέτη του οποίου θα επικαιροποιηθεί προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Επίσης -με τη συμμετοχή και του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου- εξετάστηκε το ολοκληρωμένο κατά 85% έργο της αποχέτευσης σε Κρανίδι και Πόρτο Χέλι, ο εργολάβος του οποίου κηρύχθηκε έκπτωτος. Αποφασίστηκε ότι για το υπολειπόμενο 15% του εν λόγω έργου θα γίνει άμεσα νέα μελέτη και επαναδημοπράτηση.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, είχε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συνάντηση με την διοίκηση του Παναργειακού ΑΠΟ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ