ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ιατρεία πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού σε Μυκήνες και Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | | | | |
Πύλη των Λεόντων
Συνάντηση για τη συνέχιση της ήδη τετράχρονης συνεργασίας τους είχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Υποστράτηγος ε/α Αντώνης Αυγερινός.

Ο ΕΕΣ, τον Ιούλιο 2019, είχε αμέσως ανταποκριθεί στο αίτημα της Λίνας Μενδώνη για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

 Η συνεργασία ΥΠΠΟΑ και ΕΕΣ επισφραγίστηκε τώρα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνοντας την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη Αθηνών, Κνωσό, Μυκήνες, Δελφούς, Επίδαυρο, Σούνιο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Κόρινθο, Μυστρά, Ακρόπολη Λίνδου.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Για το Υπουργείο Πολιτισμού είναι σημαντικό ότι η εξασφαλίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους, υψηλής επισκεψιμότητας, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των επισκεπτών τους, από τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρέπει να σημειώσω ότι σε κάποιες –ευτυχώς λίγες- περιπτώσεις η άμεση παρέμβαση, η γνώση και η εμπειρία των ερυθροσταυρητών έσωσε ανθρώπινες ζωές.

Το ιατρείο της Ακρόπολης

Το ιατρείο – σταθμός Πρώτων Βοηθειών της Ακροπόλεως, που βρίσκεται έναντι των εκδοτηρίων, αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής επισκεπτών. Συγκεντρωτικά, από το 2019 ως το τέλος του 2022, αντιμετωπίστηκαν 1363 περιστατικά. Στο ιατρείο γίνεται λεπτομερής καταγραφή των περιστατικών τα οποία αντιμετωπίζονται, καθώς και ενημέρωση του ΥΠΠΟΑ από τους υπευθύνους για όσα περιστατικά διακομίστηκαν ή έλαβαν οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή και υγειονομική περίθαλψη. Οι βάρδιες των εθελοντών και των υπαλλήλων αντιστοιχούν στο ωράριο λειτουργίας κάθε αρχαιολογικού χώρου, καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Τα περιστατικά αναλαμβάνουν, διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν Νοσηλεύτριες του Τομέα Υγείας και εθελοντές των Τομέων Υγείας και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιημένοι στις Πρώτες Βοήθειες.

Η λειτουργία του ιατρείου - σταθμού Πρώτων Βοηθειών της Ακρόπολης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019. Διακόπηκε τον Νοέμβριο του 2020 λόγω της πανδημίας και επαναλειτούργησε τον Μάρτιο του 2021. Συνολικά, την περίοδο λειτουργίας του υποστήριξαν τον σταθμό Πρώτων Βοηθειών 90 άτομα, 87 εθελοντές και 3 υπάλληλοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ