ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Φτάνει πια! - Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | |
Εργατικό ατύχημα
Η λίστα με τους σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους μας στους χώρους δουλειάς συνεχώς μεγαλώνει. Ένας εργάτης χάνει τη ζωή του κάθε τρεις μέρες... πανελλαδικά.

Στο νομό μας μόνο, καταγράφονται τα παρακάτω εργοδοτικά εγκλήματα ως μικρή ένδειξη για το τι επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2023:

· Φλεβάρης: Σε λατομείο στο Λυγουριό ο συνάδελφος μας, βρήκε φρικτό θάνατο, παλεύοντας για το μεροκάματο.

Τέλη του ίδιου μήνα: Την ίδια μέρα (28/2), δυο εργατικά ατυχήματα με εργαζόμενους οδηγούς delivery σε ενδεκάτη το πρωί και οδό Αγίου Αδριανού το βράδυ, στο Ναύπλιο.

· Μάρτης: Σε οικοδομή στη Νέα Κίο, εργάτης πέφτει από τη στέγη κτηρίου με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

· Απρίλης:
Σε πάρκο με ανεμογεννήτριες στον Αχλαδόκαμπο σοβαρός τραυματισμός ακόμη ενός συναδέλφου.

Η εργατική τάξη κι ο λαός μετράμε εκατοντάδες νεκρούς από «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, χιλιάδες σακατεμένους ή πρόωρα ανάπηρους από επαγγελματικές ασθένειες.

Δεν φταίει η «κακιά η ώρα», η ατυχία και η απροσεξία των εργαζομένων… Μεγαλύτεροι φταίχτες είναι το σύστημα που προσκυνάει το κέρδος και η πολιτική που θυσιάζει κάθε λαϊκή ανάγκη στον βωμό του.

Ως Σωματείο, έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα και από καιρό ότι τόσο η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας, όσο και η εντατικοποίηση σακατεύουν τους εργάτες και προκαλούν τραγικά εγκλήματα που οδηγούν στο θάνατο.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εργοδοσία.

Δίνουμε τη μάχη μας για την εφαρμογή του 8ωρου και του 5θημέρου, κόντρα στους άθλιους νόμους που θέλουν τους εργαζόμενους αναλώσιμους, καύσιμο στη μηχανή κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Για μας κάθε εργατικό ατύχημα είναι και αυτό έγκλημα προδιαγεγραμμένο, όπως στα Τέμπη, όπως στο Λατομείο, όπως παντού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Όχι άλλα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα με μόνιμα θύματα το λαό και τα παιδιά του!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να επικοινωνήσουν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας. Τους καλούμε να παλέψουμε πιο αποφασιστικά για την προστασία της ζωής μας. Για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με όρους Υγείας και Ασφάλειας, ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων!

Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου στις ανεμογεννήτριες.

Να παρθούν εδώ και τώρα, όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι θα γυρίζουν οι εργάτες σπίτια τους αρτιμελείς και στην ώρα τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα της Αργολίδας, να συντονίσουμε τη δράση μας βάζοντας τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας, της αντεργατικής πολιτικής που εγκληματεί σε βάρος μας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!


ΤΟ Δ.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Τηλ. Επικ.: 6932134064, 6932363083

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ