ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Διαμαρτυρία του Παναργειακού για τον ορισμό από την ΕΠΣΑ του τελικού κυπέλλου Αργολίδας στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | | | |
Παναργειακός
Mε έκπληξη διαβάσαμε εχθές το απόγευμα την ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας περί της διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Αργολίδας αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023 μεταξύ της ομάδας μας και του Φοίνικα Επιδαύρου στις 7-5-2023 και ώρα 17:00 στο ΔΑΚ Κρανιδίου. 

Ακόμη δε περισσότερο εκπλαγήκαμε στη συνέχεια από την αντίδραση και τον προβληματισμό που προκάλεσε η ανωτέρω ανακοίνωση κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας μας, αλλά και δευτερευόντως μεταξύ φιλάθλων και άλλων γειτονικών περιοχών. Επειδή η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. αποτέλεσε γενεσιουργό αιτία πλήθους αλυσιδωτών σκέψεων και αποριών, ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

Ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου αποτελεί τη σημαντικότερη εορτή για το άθλημα σε κάθε περιοχή. Για τον χρόνο και τον τόπο που θα λάβει χώρα το παιχνίδι, δεν προηγήθηκε καμία επικοινωνία μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και της ομάδας μας, προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις μας επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ερχόμενη η Ε.Π.Σ. Αργολίδας σε ευθεία αντίθεση με την πρακτική που γενικότερα ακολουθείται να υπάρχει συνεννόηση για τέτοιου είδους ζητήματα και να λαμβάνεται η απόφαση μέσα σε ένα πλαίσιο που να εξυπηρετεί όλες τις πλευρές.

Επίσης υπό κανονικές συνθήκες η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αγώνα θα πρέπει να τελείται στον πιο κατάλληλο ως προς τους όρους διεξαγωγής αθλητικό χώρο που υπάρχει στην περιοχή. Για παράδειγμα αντίστοιχους τελικούς γειτονικοί νομοί τους τελούν σε γήπεδα με ανέσεις ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους περισσότερους φίλους του ποδοσφαίρου μικρούς και μεγάλους να τον παρακολουθήσουν.

Στην Αργολίδα το αρτιότερο από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής στάδιο είναι το ΔΑΚ Άργους.

Επειδή όμως στο ανωτέρω αθλητικό κέντρο διενεργήθηκε ο περσινός τελικός κυπέλλου μεταξύ των ιδίων ομάδων με πλήθος κόσμου να τον παρακολουθεί (άνω των 1000 ατόμων) σωστό θα ήταν να γίνει ο φετινός τελικός σε άλλο γήπεδο. Τι καλύτερο από το να επιλεγόταν το ΔΑΚ Ναυπλίου για τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς:

· η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,

· από πλευράς αποστάσεως είναι ο πλησιέστερος τόπος από την έδρα και των δύο συμμετεχόντων στον τελικό ομάδων,

· η κατάσταση των υποδομών του σταδίου είναι αν όχι καλύτερη, σε κάθε περίπτωση εφάμιλλη των αντιστοίχων υποδομών του ΔΑΚ Κρανιδίου,

· σίγουρα θα υπήρχε η δυνατότητα προσέλκυσης περισσοτέρων φιλάθλων για να παρακολουθήσουν τον αγώνα – γιορτή του ποδοσφαίρου,

· Το κόστος μετακίνησης θα ήταν σαφώς μικρότερο για τους φιλάθλους και των δύο ομάδων,

· οι δύο ομάδες, οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου καταβάλλουν πολλά χρήματα για τις μετακινήσεις τους, θα χρειαζόταν να δαπανήσουν μικρότερα ποσά για μία ακόμα μετακίνηση των αποστολών.

· διασφαλίζεται από πλευράς ασφαλείας και αστυνόμευσης του αγώνα η καλύτερη διεξαγωγή του στο Ναύπλιο, καθώς εκεί εδρεύει μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη σε σχέση με την αντίστοιχη του Κρανιδίου και η οποία δε θα χρειασθεί να μετακινηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω σας αναφέρουμε ότι η Διοίκηση του Παναργειακού μας, θεωρεί από πάσης πλευράς ακατανόητη και πέραν πάσης λογικής την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αργολίδας για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στο Δ.Α.Κ. Κρανιδίου, αφήνει δε στην κρίση κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου την αποκρυπτογράφηση των λόγων που μπορεί να οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση.

Άργος, 28 Απριλίου 2023

Για τη Διοίκηση
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ