ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ναύπλιο: Επίσκεψη Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. | |
Σπουδαστές
Είναι γεγονός, ότι η επιστημονική συνεργασία όπου έχει αναπτύξει από το 2009 η Διευθύντρια του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθα, Ευαγγελία Κατερίνη ως απόφοιτη αυτού ,με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτιστικών Σπουδών, Τμήμα Κοινωνιολογίας –Εγκληματολογίας, στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, ώστε στην εκπαιδευτική επίσκεψη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών-τριιών , στο μάθημα "της εμπειρικής εγκληματολογίας ΙΙ " ,να αναλυθεί διεξοδικά κι επιστημονικά ,η Αντεγκληματική και Σωφρονιστική Πολιτική της Ελλάδας και να αποσαφηνιστεί ο σημαντικός ρόλος των Αγροτικών Καταστημάτων μέσα σ’ αυτήν ,για την σταδιακή επανένταξη των εγκλείστων στην κοινωνία .

Ακολουθεί ευχαριστήρια επιστολή ,της καθηγήτριας Εγκληματολογίας ,Χριστίνας Ζαραφωνίτου προς την Διευθύντρια του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας για το βιωματικό μάθημα Κοινωνιολογίας –Εγκλαματολογίας .


ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ
ΑΘΗΝΑ 26/4/23

Αξιότιμη κυρία Κατερίνη,

Παρακαλώ δεχθείτε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την υποδοχή που εσείς και οι συνεργάτες σας επιφυλάξατε στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήσαμε χθες 25/4/2023 στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας. Ήταν, όπως πάντα, άψογη από κάθε άποψη και προσέφερε πλούσια γνώση και εμπειρία στους μελλοντικούς επιστήμονες.

Συγχαρητήρια για το σημαντικό έργο που επιτελείτε στο σωφρονισμό και την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, το οποίο εύχομαι να υποστηρίζεται πάντα για να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό.

Με εκτίμηση
Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου
Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία»

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας ,πέραν του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ,Τμήμα Κοινωνιολογίας –Εγκληματολογίας από το 2014 έχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και από 2016 με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,όπου ομάδες εργασίας φοιτητών επισκέπτονται το Αγροτικό Κατάστημα Τίρυνθας για βιωματικά μαθήματα .
...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ