ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Τον προστάτη του Ελληνικού Στρατού Άγιο Γεώργιο τίμησαν στο στρατόπεδο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | | |
Στρατιωτικοί
Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου Προστάτη του Στρατού τίμησε την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στο Στρατόπεδο της Υ.Δ.ΥΠ. (Υπηρεσία Διαχείρισης Υποδομών) Ναυπλίου, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Αργολίδας.
Την δοξολογία στο Ηρώο του Στρατοπέδου Υ.Δ.ΥΠ (πρώην ΚΕΜΧ) Ναυπλίου τέλεσε ο π. Κωντσντίνο Σέρρος και παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαντζούνης,  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Διοικητής, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Βάρσος, οι Αξ/κοί, οι Υπαξ/κοί, οι οπλίτες και το Πολιτικό Προσωπικό της Υ.Δ.ΥΠ Ναυπλίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι και απόστρατοι.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανάκρουση του εθνικού Ύμνου, κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή του στρατοπέδου και αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού.
Μέσω της μνήμης του Αγίου Γεωργίου τιμώνται όλοι και αυτοί που θυσιάστηκαν κατά τους αγώνες του έθνους.
Η μετά θάνατο θαυματουργός εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου αναφέρεται στους χρόνους μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και συγκεκριμένα κατά την εκστρατεία των Τούρκων εναντίον του χριστιανού ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Στεφάνου.
Αυτός απειλούμενος να καταστραφεί και ζητώντας τη βοήθεια του Χριστού είδε στον ύπνο του τον Αγιο Γεώργιο ο οποίος τον εμψύχωσε και του είπε να έχει πίστη στο Θεό και να επιτεθεί εναντίον του εχθρού τον οποίο και θα νικήσει.
Την άλλη ημέρα εξήγησε το όνειρο στα στρατεύματά του και τα διέταξε να επιτεθούν κρατώντας στα χέρια την εικόνα του Αγίου. Έτσι το θαύμα έγινε και ο εχθρός νικήθηκε και τράπηκε σε άτακτη φυγή.
Από τότε ο ηγεμόνας Στέφανος τοποθέτησε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στις Σημαίες και αργότερα σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, επικράτησε οι Σημαίες του Πεζικού, που προπορεύονται στις μάχες και τις θυσίες, να φέρουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.
Με Βασιλικό Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε το 1864 θεσπίστηκε οριστικά από την Πολιτεία να φέρουν οι πολεμικές σημαίες την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και με άλλο Βασιλικό Διάταγμα το 1953 καθιερώθηκε ως γιορτή του Πεζικού και των υπολοίπων Όπλων και Σωμάτων του Στρατού, εκτός του Πυροβολικού, η 23η Απριλίου, ημέρα που μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος.
Ως στρατιωτικός γιορτάζεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αφού ήταν ο Άγιος των Σταυροφόρων και ακόμα και στις μέρες μας είναι ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ