ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

«Όλα είναι ένα»: Παρουσίαση βιβλίου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | |
«Όλα είναι ένα»
Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» (Σταϊκοπούλου 52, Ναύπλιο) και οι οι εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, σας προσκαλούν την Κυριακή 30/4/2023 ώρα 7.00 μ.μ., στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γ. Σ. Τζαμαλούκα, με τίτλο: «Όλα Είναι Ένα».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο: Εκπαιδευτικός - Βιολόγος Θεοδόσιος Σπαντιδέας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Στην δική μας γενιά η Ανθρωπότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και θα καλωσορίσει την αβεβαιότητα ή θα χαθεί κάτω από τα κύματα των αρνητικών συναισθημάτων της.

Η σύγχρονη γυναίκα σ’ έναν κόσμο που καταρρέει χρειάζεται να προσφέρει λίγη απ’ την γυναικεία της ψυχή, συμπόνια και αρμονία.

Ποια είναι η σχέση των γυναικών με την έννοια του ιερού και της κυκλικότητας της φύσης;

Κυρίως οι γυναίκες, αν δεν αναγεννηθούν πνευματικά πώς μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει η κοινωνία;

Κριτική του Βιβλίου:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα ήθελα να σχολιάσω το νέο βιβλίο της αγαπητής συναδέλφου Γ. Σ. Τζαμαλούκα με τίτλο Όλα Είναι Ένα. Ένα βιβλίο το οποίο αποτελεί μία σύνθεση ψυχολογίας, φιλοσοφίας και μυθολογίας το οποίο αυτό-επιβεβαιώνει τον τίτλο του σε κάθε σελίδα.

Το παράγωγο της ανάμειξης των τριών αυτών μοντέλων-προσεγγίσεων γεννά μία

κυκλικότερη αντίληψη όχι μόνο για τον άνθρωπο αυτόν καθαυτό αλλά ειδικότερα για έννοιες όπως είναι η «ύπαρξη» και ο «σκοπός», θεμελιώδεις για την καθημερινότητά μας άρα κατ’ επέκταση και την ευδαιμονία μας.

Ένα ταξίδι από το συλλογικό στο ατομικό ασυνείδητο με χάρτη τη μυθολογία και την νόηση.

Ιδιαίτερα σημαντική η τεκμηρίωσή μέσω των βιβλιογραφικών παραπομπών σε

κάθε κεφάλαιο και ενότητα.»


Πάνος Ασημάκης, Ph.D.

ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής

εκδότης και συγγραφέας

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Γ.Σ.Τζαμαλούκα είναι Κοινωνική Ψυχολόγος. Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α). Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. https://lahers.hmu.gr/members/

Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε σειρά συνεδρίων και άλλων επιστημονικών συναντήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (medline, scopus, ISI) σε θέματα σχετικά με τις βίαιες συμπεριφορές, την ενδοοικογενειακή βία, την παραβατικότητα ανηλίκων, την επικίνδυνη συμπεριφορά στην οδήγηση και την διαχείριση κινδύνων στην εργασία.

Είναι μέλος του Athens Synthesis Centre, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας www.europsyche.org/ecp

Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί στα ελληνικά από τα γαλλικά το βιβλίο «Οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι: Η ψεύτικη αδιαφορία» της Γαλλίδας ψυχαναλύτριας Virginie Mouseler (εκδόσεις Παπαζήση, 2006).

Έχει γράψει το βιβλίο «Αναζήτηση ανδρικής ταυτότητας: Τι είναι ομοφυλοφιλία;» (εκδόσεις Κάκτος, 2011).

Έχει συμμετάσχει και συνεπιμεληθεί το συλλογικό e-book : «Τρόπος ζωής του Έλληνα Οδηγού (Εργαλείο διαχείρισης συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά την οδήγηση για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα» (έκδοση: Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας. Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης https://lahers.hmu.gr/wp-content/uploads/sites/67/2016/07/book.pdf ).


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ