ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Οι φιλέλληνες βοήθησαν τους επαναστατημένους Έλληνες και τους θυμόμαστε πάντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 μ.μ. | |
Παναγιώτης Νίκας
“Οι φιλέλληνες, βοήθησαν τους επαναστατημένους Έλληνες και τους θυμόμαστε πάντα. Λειτουργούν ως παράδειγμα και οδηγία για εμάς και όλοι εμείς, από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε, πάντα, υπέρ των αδυνάτων, υπέρ αυτών που αγωνίζονται και μάχονται για τα δίκαια του λαού και της χώρας τους”.
Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου, τόσο στην Τρίπολη όσο και Ναύπλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τιμήσει τους εκατοντάδες φιλέλληνες που αγωνίστηκαν στο πλάι των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του 1821:

“Οι φιλέλληνες, ενέπνευσαν και κινητοποίησαν τους Ευρωπαίους για τον Αγώνα του 1821, ιδίως μετά από σημαντικές στιγμές της Επανάστασης.
Ηταν ένας αγώνας παγκόσμιος” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει ονοματίσει την πρώτη από τις σήραγγες του αυτοκινητόδρομου Α7 ως “σήραγγα Φιλελλήνων” επιθυμώντας να αποδώσει τιμή στους ανθρώπους εκείνους που συνέδραμαν τους επαναστατημένους Ελληνες, θυσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις και την ζωή τους.
Εξ άλλου, το μεσημέρι της Κυριακή, στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον καθολικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μετά την οποία απέθεσε άνθη στην κρύπτη φύλαξης των οστών των φιλελλήνων, όπως και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στο μνημείο των Φιλελλήνων, στην ομώνυμη πλατεία στην παραλία Ναυπλίου, όπου στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και από την Καθολική κοινότητα του Ναυπλίου κ.α.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ