ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Το CNN προβάλει το Ναύπλιο ως μία από τις 10 πιο όμορφες μικρές ευρωπαϊκές πόλεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | |
Παλαμήδι
«Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη… Οι πόλεις της Ευρώπης που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και δικαίως. Ωστόσο οι μικρές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου είναι επίσης ένα όνειρο, με όλη την όμορφη αρχιτεκτονική και με τη δική τους κουλτούρα που κανείς μπορεί να τη μοιραστεί με λιγότερο κόσμο».

Ο πιο πάνω πρόλογος περιλαμβάνεται σε ταξιδιωτικό αφιέρωμα του διαδικτυακού CNN, το οποίο εστιάζει την προσοχή του σε πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης μικρότερου μεγέθους αλλά διόλου μικρότερης αξίας και ομορφιάς.

Στην λίστα των 25 πόλεων φιγουράρει και μία πανέμορφη και γραφική ελληνική πόλη που σχεδόν κάθε Έλληνας/ιδα έχει επισκεφτεί και κάθε σαββατοκύριακο ή ακόμα και καθημερινή ημέρα του χρόνου «βουλιάζει» από επισκέπτες. Πρόκειται βέβαια για το Ναύπλιο!

Στο αφιέρωμα του CNN περιλαμβάνονται ευρωπαϊκές πόλεις όλο των ειδών, από ταπεινές ψαροπόλεις μέχρι μεσαιωνικές κωμοπόλεις χτισμένες στην κορυφή ενός λόφου.
Η αναφορά στο Ναύπλιο

Το πανέμορφο Ναύπλιο βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος στην Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να βυθίζεται μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρία κάστρα για επίσκεψη στην περιοχή) και μια όμορφη Παλιά Πόλη που ξεδιπλώνεται πίσω από τα παλιά τείχη.

Το CNN ξεχωρίζει τον περίπατο στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, την ασφαλή βουτιά στην πιο κοντινή παραλία και την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο που παρουσιάζει αντικείμενα που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή.

Η λίστα των 10 πιο όμορφων μικρών πόλεων της Ευρώπης

Giethoorn, Ολλανδία
Guimarães, Πορτογαλία
Roscoff, Γαλλία
Anghiari, Ιταλία
Ναύπλιο, Ελλάδα
Mostar, Βοσνία Ερζεγοβίνη,
Mazara del Vallo, Σικελία
Clovelly, Βρετανία
Dinkelsbühl, Γερμανία
Korčula, Κροατία

Δείτε το σχετικό άρθρο του CNN ΕΔΩ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ