ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκε ο 11ος Ολύμπιος Δρόμος υπεραποστάσεων που πέρασε και από την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:05:00 μ.μ. | | |
Αθλητές
Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’ σε συνδιοργάνωση των Δήμων Νεμέας, Άργους – Μυκηνών, Τριπόλεως, Γορτυνίας και Αρχ. Ολυμπίας, Α.Σ. Νεμέας, Εφορείες Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Ηλείας, διοργάνωσε στις 19 – 20 Μαΐου 2023 τους αγώνες:

11ος Ολύμπιος Δρόμος 180 χλμ Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία &

Αγώνας Δρόμου 62 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι

Η εκκίνηση θα δόθηκε στις 19/5/2023 στις 14:30 μπροστά από το Αρχ. Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.

Οι δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στην ίδια διαδρομή και με κοινό σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή για τον ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΡΟΜΟ απόστασης 180 χλμ και διάρκειας είκοσι οχτώ (28) ωρών, ορίσθηκε από την Αρχ. Νεμέα μέχρι την Αρχ. Ολυμπία με είκοσι (20) βασικούς σταθμούς ανεφοδιασμού/ελέγχου και αποτελεί συνδυασμό ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών.

Η διαδρομή για τον αγώνα των 62 χλμ διάρκειας δέκα (10) ωρών ορίσθηκει από την Αρχ. Νεμέα μέχρι το Λεβίδι. Όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού ήταν κοινοί με του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και ήταν σημεία αποκλεισμού.

Οι δρομείς, ξεκίνησαν από το Στάδιο της Αρχ. Νεμέας διερχόμενοι από τη ΄Φλιάσια χώρα΄ (Νεμέα) με τη μακραίωνη ιστορία και τα εκπληκτικής ομορφιάς πεδινά και ορεινά ανάγλυφα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Ηλείας. 

Με την υπερπροσπάθειά τους συνέδεσαν τα δύο διασημότερα στάδια της αρχαιότητας (Νεμέας – Ολυμπίας), εφτασαν στην Ολυμπία όπου ακολούθησαν τα χνάρια των αρχαίων αθλητών που διψούσαν για το κλέος που τους πρόσφερε, έπειτα από έναν νικηφόρο αγώνα στο ιερό του Διός, ο τίτλος του Ολυμπιονίκη.

Η διαδρομή είχε την κατεύθυνση της αρχαίας οδικής αρτηρίας που οδηγούσε τους πέραν του Ισθμού στην Κεντρική Αρκαδία και Ολυμπία μέσω Φλιούντος Ορχομενού και συνδέεται συμβολικά με τον αγώνα αρματοδρομίας Πέλοπος – Οινόμαου. Ο νικητής του αγώνα Πέλοπας, κέρδισε τόσο την κόρη του Οινόμαου Ιπποδάμεια όσο και το βασίλειο της Ήλιδας, γεγονός που του έδωσε το δικαίωμα να χαρίσει στην Πελοπόννησο το όνομά του (Πέλοπος νήσος)

Νικητής ο Γιώργος Δημουλάς στα 180 χιλιόμετρα

Ο Γιώργος Δημουλάς ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα των 180 χιλιομέτρων του 11ου Ολύμπιου Δρόμου που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από την Αρχαία Νεμέα.

Ο έμπειρος υπερμαραθωνοδρόμος έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ήταν ο τερματισμός και χρειάστηκε 18 ώρες, 54 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη.

Στον αγώνα των 62 χιλιομέτρων 

Συνολικά 48 δρομείς μπήκαν σε θέση εκκίνησης στον αγώνα των 62 χιλιομέτρων του 11ου Ολύμπιου Δρόμου, ο οποίος ξεκίνησε χθες το απόγευμα από την Αρχαία Νεμέα.

Εξ αυτών στον τερματισμό κατάφεραν να φτάσουν οι 40, ενώ την πρώτη θέση πανηγύρισε ο Γιάννης Μάστορας που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 5:14:01. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα τερμάτισε ο Γιώργος Πατεράκης (5:18:45), ενώ τρίτος ήταν ο Νίκος Σταθακόπουλος με 5:36:00. 

Νικήτρια ήταν η εκπληκτική Μάτα Κλησάρη, η οποία τερμάτισε σε 6:44:21 κατακτώντας παράλληλα την 7η θέση στη γενική. 

Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Κωνσταντινίδου με 7:09:22, ενώ ήταν 10η στη γενική και τρίτη η Έλενα Καρατζά με 7:14:04μ ενώ ήταν 12η στη γενική.

Τα αποτελέσματα

Να υπενθυμίσουμε ότι την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ» με τη συνδιοργάνωση ή υποστήριξη των Δήμων Νεμέας, Άργους – Μυκηνών, Τριπόλεως, Γορτυνίας και Αρχ. Ολυμπίας, Α.Σ. Νεμέας, Εφορείες Αρχαιοτήτων Κορινθίας και Ηλείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ