ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Στο Ναύπλιο η Νένα Χρονοπούλου και ο Τάσος Μητρόπουλος για την "1η Γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | | |
Κωστούρος
Η ηθοποιός - συγγραφέας και Γραμματέας Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ-4amea, Νένα Χρονοπούλου, με τον σύζυγό της παλαίμαχο και πασίγνωστο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο, μαζί με τον 18 γιο τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ναυπλίου, όπου με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, είχαν συνάντηση για την διοργάνωση της πρώτης γιορτής μητέρας παιδιού με αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/5/2023 στις 5 το απόγευμα, στο ιστορικό Ναύπλιο.

Η κυρία Χρονοπούλου ανέφερε: "Αν είσαι μητέρα παιδιού ΑμεΑ και θέλεις να γιορτάσεις πρώτη φορά τη "γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία", η οποία συμπίπτει αυτή τη φορά με την καθιερωμένη γιορτή της μητέρας, στις 14 Μαϊου, και είσαι από την Αθήνα, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για να οργανωθεί από το Δήμο Ναυπλιέων η μεταφορά μας.
 
Στήριξε την προσπάθεια μας για την καθιέρωση της γιορτής "μητέρας παιδιού με αναπηρία" κάθε 14 Μαίου.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος φιλοξενεί την πρώτη γιορτή μας, οργανώνοντας μία άριστη φιλοξενία.
 
Μανούλες από την Αθήνα που δεν έχουν μέσο μεταφοράς και θέλουν να συμμετέχουν στη γιορτή, μπορούν να έλθουν με τα πούλμαν που βάζει για εμάς ο Δήμος Ναυπλιέων.
 
Ο Χρηστάκος ενθουσιάστηκε με τον κ. Κωστούρο και ο δήμαρχος μας αποκάλυψε πως ήταν καθηγητής παιδιών με αναπηρία σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
 
Περιττό να σας πω πως η συμπεριφορά του Δημάρχου ήταν παραπάνω από ανθρώπινη και πως ο Χρηστάκος δεν ξεκόλλησε από δίπλα του γιατί έτσι γίνεται με τα παιδιά μας όταν νιώσουν πως τα αγαπούν και τα αποδέχονται.
Ο Χρηστάκος τα κανόνισε όλα για εμάς τις μανούλες...
 
Ότι ζήτησε από το Δήμαρχο, ο κ. Κωστούρος το προσέφερε επί δύο...

Πάμε Ναύπλιο λοιπόν, να γιορτάσουμε την ξεχωριστή ημέρα για τις μητέρες παιδιών με αναπηρία μαζί με τα παιδιά μας !!!

Οι φίλοι μας που θέλουν να πάρουν πληροφορίες για την πρώτη γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία μπορούν να απευθυνθούν στην Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ κ. Μαρία Ράλλη στο τηλέφωνο : 2752-0-027153, e-mail: doppat.nafplio@gmail.com
Η κυρία Ράλλη είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση της γιορτής μητέρας παιδιού με αναπηρία, για το Δήμο Ναυπλιέων. Όσα σωματείων ή σύλλογοι, θέλετε να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να συμμετέχετε στην εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω στοιχεία.

Φιλιά σε όλες τις μανούλες στείλτε μήνυμα όσες θέλετε να έλθετε !"

Νένα Χρονοπούλου
Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία "ειδική" κατηγορία γονέα.

Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητα τους διαφέρει 360ο από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών.

Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ δεν ξεκουράζεται σχεδόν ποτέ, δεν έχει επαγγελματική ή κοινωνική ζωή και τις περισσότερες φορές ούτε προσωπική ζωή γιατί εγκαταλείπεται από το σύζυγο. Η λέξη διασκέδαση είναι για εκείνη άγνωστη, και ο καημός για το αύριο του παιδιού της συνοδεύει πάντα το βλέμμα της.

Το παιδί ΑμεΑ χρειάζεται για πάντα τη βοήθεια της ως τα βαθιά της γεράματα και ο ρόλος της είναι πολυποίκιλος.

Εκτελεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση, δίχως καμία εκπαίδευση από το κράτος καθημερινά χρέη νοσηλεύτριας και εκπαιδεύτριας, δασκάλας, οδηγού ή τραυματιοφορέα, είναι πάντα σε επιφυλακή για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί της και πολλές φορές έχει αναλάβει εκτός από τον τρυφερό ρόλο της μητέρας και το ρόλο του πατέρα γιατί είναι υπεύθυνη και για την οικονομική φροντίδα της οικογένειας της.

Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ, δεν έχει ωράριο, στέκεται εκεί φύλακας άγγελος δίπλα στο παιδί της από την ημέρα της γεννησής του και μέχρι να σφραγίσουν τα μάτια της.

Το λιγότερο που της αξίζει είναι να τιμηθεί με μία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ