ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συγκινητικές στιγμές στο Ναύπλιο στη 1η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | |
Νένα Χρονοπούλου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ναύπλιο η 1η Γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία. Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με ισχυρό συμβολισμό σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, του ΔΟΠΠΑΤ και του Δικτύου 4ΑμεΑ. 
Πλήθος συμπολιτών και επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου μαζί με μητέρες και παιδιά με ειδικές ικανότητες κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος και συμμετείχαν σε μια πολύ συγκινητική και πρωτότυπη «συνάντηση».
Πρόκειται για την 1η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία στη χώρα με πρωτοβουλία της ηθοποιού, συγγραφέα και Γραμματέα του Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ 4 ΑμεΑ Νένας Χρονοπούλου, του σύζυγό της παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου και του 18χρονου γιου τους Χρήστου. Μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ με την αμέριστη συμπαράσταση προσωπικά του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη.
Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία "ειδική" κατηγορία γονέα.

Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητα τους διαφέρει εξ ολοκλήρου από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών.

Ως Δήμος Ναυπλιέων στεκόμαστε αρωγοί τέτοιων εκδηλώσεων γιατί φέρνουν στο προσκήνιο το πολυποίκιλο και καθοριστικό ρόλο της μητέρας που μεγαλώνει παιδί με αναπηρία. Αξίζουν όλες εκείνες οι μητέρες την αμέριστη συμπαράσταση μας, το σεβασμό μας και πολλά συγχαρητήρια γιατί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Μας διδάσκουν τι σημαίνει πραγματικά ήθος, αυταπάρνηση και αληθινή αγάπη.
Η Νένα Χρονοπούλου εμφανώς συγκινημένη και φορτισμένη στη παρέμβασή της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο τόσο σπουδαίο αυτό εγχείρημα εκφράζοντας τα συναισθήματα της και τις ευχαριστίες της με μια αγκαλιά.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας το πιο λατρευτό και αγάπητο πρόσωπο όλων μας. Σήμερα όμως εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος φιλοξενούμε την 1η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία. Δυσκολεύομαι να εκφράσω με λόγια αυτό που νιώθω γιατί είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Δεν θα ακούσετε από εμένα σήμερα να μιλώ μόνο για άμεσες λύσεις που είναι απαραίτητες για συνανθρώπους μας ΑμΕΑ και αφορούν την προσβασιμότητα, την ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Εγώ θα σας μιλήσω για τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εκδήλωση την ανθρωπιά, την αγάπη και την αποδοχή. 
Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας πορείας προς την αποδοχή μαζί με μια δυναμική γυναίκα, μια μητέρα που ξεκίνησε μια προσπάθεια όχι για να κάνει ευκολότερη τη ζωή τη δική της και του παιδιού της αλλά γιατί όραμα της είναι μέσα από από αυτή τη διαδικασία να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων των παιδιών του κόσμου με Αναπηρία. Αυτή η γυναίκα είναι η Νένα Χρονοπούλου και την ευχαριστούμε. Είμαι σίγουρος ότι ο στόχος που έχει θέσει θα γίνει πραγματικότητα. Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία αξίζουν τον θαυμασμό μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας. Είναι η ηρωίδες της καθημερινότητας μας. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Τάσο Μητρόπουλο τον άνθρωπο είδωλο του ελληνικού αθλητισμού και αφανή ήρωα αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Συνεχίστε την προσπάθεια είμαστε στο πλάι σας».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας Νάντια Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικης Προστασίας Κωνσταντινος Ρούτουλας, o Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μπουζαλάς, ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Λυκομήτρος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Χατζόπουλος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ