ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Άργους σε εκδήλωση για το πρόγραμμα PAFSE

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | |
Αίθουσα εκδηλώσεων
Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» εκδήλωση, στην οποία οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άργους παρουσίασαν τις δράσεις και τις εργασίες που υλοποίησαν για την τελική φάση της πρώτης περιόδου του Διεθνούς Ερευνητικού Προγράμματος «Partnerships for Science Education (PAFSE) – Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες». 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς επίσης ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Τζιμογιάννης, ο οποίος έχει πλούσιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο. Η παρουσία του ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, αφού ο κ. Τζιμογιάννης βοήθησε σημαντικά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος PAFSE.
Το έργο PAFSE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Επιστήμη με και για την Κοινωνία και καλύπτει την περίοδο 01.09.2021 μέχρι 31.08.2024. Αποτελεί μια κοινοπραξία 9 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και στοχεύει να συνεισφέρει στη θεματική Ανοικτό Σχολείο και Συνεργασία για την Εκπαίδευση στις Επιστήμες και περιλαμβάνει τη δημιουργία συμπράξεων μεταξύ σχολείων, πανεπιστημίων, φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες εμπλουτισμού της εκπαίδευσης στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), με τη συμπερίληψη και αποτελεσματική αξιοποίηση θεμάτων δημόσιας υγείας.
Το PAFSE εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Πρόγραμμα Horizon 2020) και περιλαμβάνει ερευνητές από εννέα ιδρύματα : NOVA National School of Public Health (Πορτογαλία, επικεφαλής του έργου), Institute for Systems and Computer Engineering, Technology and Science (Πορτογαλία), Computer Technology Ινστιτούτο και Τύπος «DIOPHANTUS» (Ελλάδα), Ινστιτούτο Μηχανικών της Λισαβόνας (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ελλάδα), Πορτογαλική Ένωση για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), Πανεπιστήμιο Minho (Πορτογαλία) και Uniwersytet Im. Adama Mickiewicza W Poznaniu (Πολωνία).
Το 2ο Γυμνάσιο Άργους ευχαριστεί τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιο Τζιμογιάννη για την παρουσία του, όπως και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ευελπιστεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις προς όφελος της επιστήμης, της κοινωνίας και των συνανθρώπων του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ