ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Νέες κάλπες στις 25 Ιουνίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. |
Εκλογές 2023
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη σύγκληση και στη συνέχεια τη διάλυση της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν οι νέες βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, που έλαβε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο, στους οποίους επανέλαβε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό κατέστησε σαφές αυτό που είπε και ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε τηλεφωνικά την εντολή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – όπως προτάσσει το Σύνταγμα – θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να του δώσει την δεύτερη διερευνητική εντολή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα την κρατήσει -οπότε η εντολή θα περάσει στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.


Σχετική είναι και η ανακοίνωση της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου


Νωρίτερα το Μαξίμου και αναφορικά με τηνξ επικοινωνία Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, είχε εκδοθεί η εξής ανακοίνωση: « Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ