ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Οι δρομόσκαλες του Ναυπλίου γέμισαν από τις χαρούμενες φωνές μαθητών του 3ου Δημοτικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | | |
Μαθητές σε εκδομή
Την Τετάρτη 10-05-2023 οι δρομόσκαλες του Ναυπλίου γέμισαν παιδικές χαρούμενες φωνές των μαθητών της Ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

Το ταξίδι της γνώσης, της φαντασίας, της χαράς και της διασκέδασης ξεκίνησε από την Πύλη της Ξηράς. Ένα ταξίδι που μας μετέφερε στο παρελθόν, στο Ναύπλιο των ηρώων και των ηρωίδων. Το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελεύθερου Νέου Ελληνικού Κράτους.

Περπατήσαμε στα σοκάκια της μενεξεδένιας καστροπολιτείας, της πνιγμένης στα αρώματα και στα χρώματα της άνοιξης με τα εντυπωσιακά πέτρινα κτίρια που κουβαλάνε τη δική τους ιστορία, τις όμορφες κρήνες, τα σπίτια μιας άλλης εποχής και τις εκκλησίες με τις σπουδαίες τοιχογραφίες.

Παρέα μας δυο ξεχωριστές γυναικείες μορφές, η Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου και η Ψωροκώσταινα. Η Κυρά-Καλλιόπη που ήταν η ενσάρκωση του ακατάβλητου δημοκρατικού πνεύματος του ελληνικού λαού και η ηρωική και αξιέπαινη Ψωροκώσταινα, η Πανωραία Χατζηκώστα, η αρχόντισσα από το Αϊβαλί που έγινε πρόσφυγας και έσωσε δεκάδες ορφανά του 1821.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Μπακάλη Μαρία και τον κ. Μανούχο Ανδρέα για το όμορφο αυτό ταξίδι.

Οι δάσκαλοι των τμημάτων

Μουτάφης Δημήτρης ( Ε΄1 )
Ρόζη Βασιλική (Ε΄2 )
Πετρίδη Τζένη (παράλληλη στήριξη)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ