ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο το 3ο σεμινάριο χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | | |
Συνέδριο
Με την συμμετοχή περισσότερων από 100 φαρμακοποιών πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το 3ο Σεμινάριο για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Φ.Σ. Αργολίδας κυρία Αριστέα Κατσουλάκου η οποία τόνισε ότι «βρισκόμαστε κοντά και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συναδέλφων. Παρά το γεγονός ότι έχουμε επιλέξει πολλά σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη μας , επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο οι γνώσεις μας δεν επαρκούν και σχετίζεται με την διαχείριση και την βιωσιμότητα των φαρμακείων μας».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η κυρία Βασιλική Φράγκου πρόεδρος Φ.Σ Αρκαδίας, η κυρία Σοφία Κλοκώνη πρόεδρος Φ.Σ. Κορινθίας και ο κ. Νικόλαος Ματθιόπουλος πρόεδρος Φ.Σ. Μεσσηνίας.

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα της πανδημίας ανέδειξε τις δυνατότητες του δικτύου των επιστημόνων φαρμακοποιών. «Αποδείξατε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε συνθήκες άμεσες και απαιτητικές» είπε ο κ. Βαλτάς. «Το φαρμακείο μεταλλάσσεται και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα. Στις προτεραιότητες μας περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων αλλά και η θεσμοθέτηση των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχονται από τα φαρμακεία σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στο Υπουργείο Υγείας και θέματα όπως η αποζημίωση των διανυκτερεύσεων, η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία μας, η αύξηση του ποσοστού κέρδους μας και η κατάργηση του rebate» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Α΄Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας τόνισε ότι «σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, με τις επιμορφωτικές δράσεις μας αυτές δίνουμε τα εφόδια στον φαρμακοποιό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, πάντα όμως με προτεραιότητα την επιστημοσύνη μας. Ως φαρμακοποιοί – συνέχισε ο κ. Ζήκας – κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από τους πολίτες, τους ασθενείς και την πολιτεία και πρέπει να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε αυτή την κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει λάθη. Κι αυτό το πράττουμε καθημερινά από τον πάγκο του φαρμακείου μας», κατέληξε.

Εισηγητής του σεμιναρίου με κεντρικό τίτλο «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη» ήταν ο κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων, που ανέπτυξε θέματα σύγχρονης επιχειρηματικής λειτουργίας του φαρμακείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ