ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Μοναδικό ταξί με 4λιτρο V8 και 612 καθαρόαιμα άλογα κυκλοφορεί στην Πελοπόννησο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | |
Αγωνιστικό αυτοκίνητο
Με 612 άλογα, 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4” και ήχο βγαλμένο κατευθείαν από τις πύλες της κολάσεως, αυτό το ταξί είναι σίγουρα κάτι μοναδικό. Και απόλυτα ελληνικό.


Είναι πρωί Κυριακής στην μάλλον κοιμισμένη ακόμα Αρεόπολη. Μόνο οι καμπάνες των εκκλησιών -και τις έχουν πολλές οι Μανιάτες- ακούγονται να καλούν τους πιστούς. Όμως μια άλλη πίστη ακούγεται από κάπου μακριά να πλησιάζει.

Ένα μπάσο, τσαμπουκαλεμένο γουργουρητό που σου τραβάει την προσοχή. Κάτι που δεν περιμένεις να ακούσεις τέτοιες ώρες, κάτι ΠΟΛΥ δυνατό, κάτι ξεχωριστό, κάτι που περνάει από εμπρός σου και σε αφήνει “παγωτό”. Είναι δυνατόν; Είναι ΑΥΤΗ;
Δεν μπορείς παρά να την ακολουθήσεις σαν υπνωτισμένος. Και λίγο πιο εκεί, στην πλατεία της Αρεόπολης την βλέπεις να έχει αράξει σαν γνήσια ντίβα. Μία γκρι, γυαλισμένη Mercedes-AMG E 63S 4MATIC. Με την ένδειξη “ΤAXI” στην οροφή.

Πάμε καλά; Ταξί με 4λιτρο V8, με 612 άλογα, καθαρόαιμη σπορ κατασκευή και την κατανάλωση στο Θεό; Και όμως. Στην Αρεόπολη, στην Κυρία της Μάνης, ζει και κάνει τα “αγώγια” της μία πραγματική κούκλα. Και σίγουρα το πιο “τρελό” ταξί που υπάρχει στην Ελλάδα και μάλλον και στην Ευρώπη.

Ιδιοκτήτης της είναι ο Χρήστος Καλαποθαράκος. Ο οποίος, μετά το αρχικό ξάφνιασμα από έναν πρωϊνό τύπο που τον κοιτάζει σαν χαζός και γεμάτος ερωτήσεις, μας λύνει τον γρίφο.

Ναι, δεν είναι πλάκα. Όντως είναι ταξί. Και ναι, είναι αλήθεια, δεν πρόκειται για κάποιο πακέτο AMG. Αλλά για το real thing. Την κανονική AMG E 63S. Με τα πάντα όλα. Και αγορασμένη στην Ελλάδα.

Τιμή; “Ο κατάλογος λέει 180 χιλιάρικα, μου πήγε γύρω στα 130 χιλιάρικα με τις απαλλαγές” λέει ο Χρήστος.
Το αυτοκίνητο είναι “μαμά”, εκτός από κάποιες αισθητικές αλλά και ηχητικές επεμβάσεις του ιδιοκτήτη του. Η πίσω αεροτομή για παράδειγμα έγινε ειδική παραγγελία από τον ίδιο στην Γερμανία. Τα paddles έχουν έξτρα “αυτάκια” τύπου Ferrari για καλύτερο πιάσιμο. Και ο κινητήρας έχει το δικό του customizing καπάκι.

Οι πανέμορφες ζάντες της Haxer είναι 20 ιντσών με το κεραμικό πακέτο των φρένων. Και τα τελικά των εξατμίσεων από την Brabus έχουν ειδικά κλαπέτα ώστε να αναστενάζουν οι μανιάτικες πέτρες ακόμα και στο ρελαντί.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι γίνεται σε φουλ γκάζι. Γιατί αυτός ο V8, από ηχητικής -και όχι μόνο απόψεως- είναι ότι πιο πορωτικό έχει υπάρξει ποτέ σε κινητήρα.
Μιλάμε για ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας μηχανολογίας, τον οποίο δυστυχώς θα τον φάει η ηλεκτροκίνηση. Όσοι πάντως προλάβουν να τον αγοράσουν, όπως ο Χρήστος, απολαμβάνουν ένα απίστευτο σύνολο, με μία αλήτικη συμπεριφορά και ένα καθηλωτικό ταμπεραμέντο.

Με 612 άλογα βγάζει γλώσσα σε κάθε supercar. Και με 850 Nm ροπής είναι ικανό να ξηλώσει και την άσφαλτο. Όσο για τον ήχο του, ιδίως με αυτές τις εξατμίσεις, αν ζήσεις έστω και μια φορά αυτή την εμπειρία, θα σε σημαδέψει για πάντα. Και παίρνει και φτιάξιμο, η Brabus τον πάει στα 900 άλογα, αντέχει εύκολα και πολλά παραπάνω.

Η κατανάλωση βέβαια είναι ένα θέμα. Ιδίως όταν πρόκειται για ταξί. Ρωτάμε. “Μου βγάζει 15 λίτρα σε ανοιχτό δρόμο, αν την πιέσω περνάω πολύ τα 20 λίτρα” απαντά ο Χρήστος. Για τους φίλους τους ταξιτζήδες προφανώς αυτά είναι νούμερα έξω από κάθε λογική (και μάλιστα super αμόλυβδη). Όμως η λογική δεν έχει χώρο εδώ. Και καλά κάνει. Εδώ είναι Μάνη, δεν είναι παίξε-γέλασε…
Είναι βέβαια και το υπόλοιπο “πακέτο” του αυτοκινήτου. Εξελιγμένη τετρακίνηση, απίστευτα φρένα, ενισχυμένο πλαίσιο έτοιμο να μπει σε πίστα, ανάρτηση για σεμινάριο. Και όλα αυτά σε ένα σεντάν σχεδόν πέντε μέτρων, έτοιμο να καταπιεί κάθε διθέσιο Ιταλό ή Γερμανό που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Ο Χρήστος Καλαποθαράκος την χρησιμοποιεί για VIP μεταφορές. Προφανώς για πολύ VIP μεταφορές. Και για εκείνους τους τυχερούς που θα έχουν να διηγούνται στους φίλους τους για μία βόλτα με το πιο extreme ταξί που είδαν ποτέ στην ζωή τους σε έναν μαγικό τόπο γεμάτο πέτρες και μύθους στην κάτω άκρη της Ευρώπης.

Η μέρα προχωρά, υπάρχουν και άλλες δουλειές να γίνουν εκτός από το να χαζεύουμε μία παλαβή AMG ταξί κάπου στην Αρεόπολη. Ο υπογράφων θυμάται κάποιες λυσσασμένες διαδρομές στο Μέλανα Δρυμό με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ή άλλες βόλτες με τον “διαβολικό” V8 της Mercedes.
Και ίσως αυτή να είναι μία από τις τελευταίες φορές που μπορεί να τον ακούει ζωντανό και ακμαίο, πριν μας πνίξουν οι πρίζες και τα υβριδικά τετρακύλινδρα.

Αν πάντως σας βγάλει ο δρόμος προς τη Μάνη, εκτός από το να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα της Αρεόπολης και τις βόλτες στην σκιά των πύργων (η πεζοδρόμηση την έχει ζωντανέψει πολύ), μην παραλείψετε -αν την πετύχετε- και ένα “προσκύνημα” στην AMG του Καλαποθαράκου. Δεν θα χάσετε!

πηγή: newsauto.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ