ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Ναύπλιο - 4 εκ. ευρώ χρωστάει ο ΓΟΕΒ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | | |
Μαντζούνης Νικας
Ευρύτατη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, στην οποία εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στον ΓΟΕΒ Αργολίδας καθώς και στους ΤΟΕΒ της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την σύσκεψη, στην οποία μετείχε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαντζούνης, στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας και των διοικήσεων των πιο πάνω οργανισμών, διαπιστώθηκαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν, συνεπεία της εγκατάλειψης των διοικητικών θεμάτων εδώ και 15 χρόνια περίπου -εκ των οποίων ένα από τα κυριότερα αποτελούν οι οφειλές ύψους περί τα 4 εκ ευρώ του ΓΟΕΒ Αργολίδας προς ΔΕΔΔΗΕ, ΕΦΚΑ και Εφορία.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι από την σημερινή περιφερειακή Αρχή έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου “να μπουν τα εν λόγω θέματα σε σειρά, προσπάθειες που σταδιακά ευοδώνονται”, προσθέτοντας ότι “προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει γενικότερη κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας, η οποία θα συνδράμει όσον αφορά σε τεχνικά έργα, αλλά αδυνατεί -λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου- να συνδράμει στην εξόφληση των οφειλών”.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, από την Περιφέρεια θα διατεθούν πιστώσεις για έργα και συντηρήσεις εξοπλισμού, ενώ δρομολογείται εκταμίευση 460.000 ευρώ για την έναρξη των διαδικασιών του αναδασμού στο αργολικό πεδίο.

Παράλληλα, τόνισε ότι μία φορά το μήνα θα συγκαλείται, παρουσία του, ανάλογου χαρακτήρα σύσκεψη προκειμένου να εξετάζεται η πρόοδος των διαδικασιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ