ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

5 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μαίας - Μαιευτή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:01:00 μ.μ. | |
Νεογνό
Η ημέρα αυτή έχει θεσπιστεί παγκοσμίως για να αποδώσει ελάχιστη τιμή στο επάγγελμα της Μαίας. 

Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του μοναδικού και πολυεπίπεδου ρόλου των Μαιών- Μαιευτών στη φυσική διαδικασία της κύησης, του τοκετού και της λοχείας με σεβασμό στο γυναικείο σώμα και τη δύναμη της φύσης και των δυνατοτήτων της. 

Το φετινό θέμα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μαιών «Together again: from evidence to reality» της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM) τιμά τις προσπάθειες των Μαιών-Μαιευτών και των ενώσεών τους να δράσουν για ουσιαστικές αλλαγές στο επάγγελμά τους και στη φροντίδα των γυναικών και των οικογενειών τους. 

Η ενδυνάμωση του Μαιευτικού Επαγγέλματος και η ενεργοποίηση ουσιαστικότερου ρόλου των Μαιών-Μαιευτών μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να επιφέρει στη μητέρα, το νεογέννητο μωρό της και την οικογένεια. Αυτό ενισχύεται με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη δημιουργία κέντρων φυσικού τοκετού και της κατ’ οίκον μαιευτικής φροντίδας. 

Επισημαίνουμε όμως,την αδικία εις βάρος του κλάδου Μαιών -Μαιευτών με την κατάταξη στην Β’ κατηγορία του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Χρόνια πολλά. Τιμούμε τις Μαίες-Μαιευτές Νομών Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Εκ του ΔΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΜΑΙΩΝ - ΜΑΙΕΥΤΏΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Γεωργία Αγγέλαινα

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στυλιανή Μητσιάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ