ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Προσάραξη κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο - Ημιβύθιση σκάφους στο Γύθειο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 π.μ. | | |
πλοίο
Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 2/5 το κρουαζιερόπλοιο “MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, με 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία απόπλου του για λιμένα Πειραιά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξε σε σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το “MSC SPLENDIDA” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και την συνδρομή του Ρ/Κ λιμένα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Κατάκολου.

Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που τον παρακολουθεί και επιθεώρησης του από εξουσιοδοτημένου επιθεωρητή PSC – PARIS MOU.

Επίσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου, για ημιβύθιση του Ιστιοφόρου σκάφους “EMMALEEN” σημαίας Γερμανίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα Καραβοστασίου Οίτυλου Δ. Ανατολικής Μάνης .

Άμεσα σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, πιθανόν από πρόσκρουση του στην προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EMMALEEN” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ