ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΔΕΕΠ Αργολίδας: Μαύρη προπαγάνδα ότι όποιος ξαναψηφίσει Μητσοτάκη, ψηφίζει το πάγωμα του μισθού του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | |
ΔΕΕΠ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας
Τον τελευταίο καιρό, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται μεταξύ άλλων διά των στελεχών του στη Νέα Δημοκρατία στον τομέα των ασφαλιστικών εισφορών και των μισθών των εργαζομένων. 

Σε αυτές τις επιθέσεις εντάσσονται για παράδειγμα η επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όσο και σε τοπικό επίπεδο η επίθεση της κ.Παρασκευής Σκούρτη, υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα στις βουλευτικές εκλογές. 

Ο οδυρμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ελαφρά αύξηση των εισφορών του ΕΦΚΑ των μη μισθωτών από 1/1/2023 ώστε να καλυφθεί ο πληθωρισμός, τους εκθέτει στα μάτια των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αφού προβλέπεται στο Νόμο 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) και αν δεν γινόταν θα οδηγούσε στο μέλλον σε ουσιαστική ΜΕΙΩΣΗ των συντάξεών τους. 

Ποιος δεν καταλαβαίνει, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν αφήσουμε την εισφορά των μη μισθωτών στο ίδιο ύψος, το ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης που θεσπίζεται στον Νόμο Κατρούγκαλου μειώνεται λόγω πληθωρισμού; 

Αλήθεια, ποιος έχει ξεχάσει τις υπέρογκες χρεώσεις στις ασφαλιστικές των ελευθέρων επαγγελματιών λόγω του νόμου Κατρούγκαλου; Όχι πάντως οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μαύρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. 

Ας παραθέσουμε ένα παράδειγμα: Ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ο οποίος με το νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 πλήρωνε αρχικά 449 ευρώ τον μήνα και με τον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση) για την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία πλήρωνε 210 ευρώ, από 1/1/2023 και στο εξής θα πληρώνει 230 ευρώ. 

Αντίστοιχα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 30.000 ευρώ, ο οποίος με το νόμο Κατρούγκαλου πλήρωνε αρχικά 674 ευρώ και με το νόμο Βρούτση περιόρισε τις εισφορές του μόνο στα 210 ευρώ, από 1/1/2023 θα πληρώνει επίσης 230 ευρώ. Σημειώνεται ότι την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έχει επιλέξει πάνω από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών. 

Ας περάσουμε τώρα σε κάτι άλλο: ο δημόσιος κλαυθμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το μη ξεπάγωμα των τριετιών αφού πρέπει η ανεργία να πέσει σε μονοψήφια επίπεδα, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, διότι αυτή είναι μία υποχρέωση της Ελλάδας βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων. Δεν γνωρίζουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδεχτεί τις υποχρεώσεις αυτές υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο; 

Όσον αφορά το ψεύδος και την μαύρη προπαγάνδα ότι όποιος εργαζόμενος ξαναψηφίσει Μητσοτάκη, ψηφίζει το πάγωμα του μισθού του, παραθέτουμε το πρόγραμμά μας που περιλαμβάνει τις εξής δεσμεύσεις: 

1.Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα €1.500 από €1.170) και αύξηση κατώτατου μισθού στα €950 εντός της τετραετίας. O κατώτατος μισθός θα αναπροσαρμόζεται βάσει του μέσου όρου του μισθού πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. 

2.Σταδιακή μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους. Λιγότερες εισφορές, μεγαλύτερος μισθός για όλους. 

3.Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024. 

4.Αυξάνεται από 1/1/2024 το αφορολόγητο κατά €1.000 για οικογένειες που έχουν παιδιά. Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν στο ακέραιο, όπως τηρήθηκαν και οι δεσμεύσεις μας την προηγούμενη τετραετία. 

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 υποσχέθηκε μία μεγάλη μείωση φόρων, με κορυφαία μείωση αυτή του ΕΝΦΙΑ και οι φόροι μέχρι το 2023 έπεσαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από την υπόσχεσή της κυβέρνησής μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υλοποιήσαμε: 

1.Αύξηση μέσων μηνιαίων αποδοχών μισθωτών +12.4%. Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών αυξήθηκαν από €1.046,30 το 2019 σε €1.176,50 το 2022. 

2.Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% ή €130 από €650 σε €780. Αυτό σημαίνει 2,8 πρόσθετους μισθούς ετησίως. 

3.Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας έτσι το καθαρό εισόδημα των εργαζόμενων. 

4.Στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας ύψους 43,3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. 

5.Μέτρα στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση. Ενδεικτικά, η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αεριού, το Power Pass, η επιδότηση καυσίμων, η επιδότηση Diesel κίνησης, η ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες. 

6.Θεσπίσαμε «το Καλάθι του Νοικοκυριού» για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα. Για το 92% των προϊόντων του καλαθιού οι τιμές έχουν μείνει στάσιμες ή έχουν μειωθεί, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. 

7.Στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζόμενων, μέσω της μείωσης φόρων όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. 

ΔΕΕΠ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ