ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αργολίδα: Δεκάδες πολίτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. | | |
Ξενάγηση
Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο Κυριακάτικο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και των πηγών. Στο πλαίσιο της δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές που διοργανώνει το Υπουργείο πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όλης της Ελλάδας. 

Στην Αργολίδα για μια ακόμη χρονιά πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας.
Από το πρωί στις 10.00 έως το μεσημέρι στις 13.00 εκατοντάδες πολίτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, ενημερώθηκαν για το έργο που υλοποιείτε στο χώρο μέσα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι κατασκευάζοντας σφραγίδες και ξεναγήθηκαν στις πηγές στης Λέρνας και στην μυθολογία τους.
Ταυτόχρονα ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μύλων, συμβάλλοντας στο έργο ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής προχώρησε στον καθαρισμό το μονοπατιού που οδηγεί στον Πύργο της Βασιλοπούλας.
 Σύμφωνα με την ενημέρωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας ο πύργος βρίσκεται νότια του κάστρου των Μύλων και σε χαμηλότερο από αυτό υψόμετρο.
 Απλός στην κατασκευή του και με ορθογωνική κάτοψη μέγιστων εξωτερικών διαστάσεων 5,45*6,75 μ. Διαθέτει τρεις κατασκευαστικές φάσεις: η αρχική ανάγεται στην περίοδο της Α’ Βενετοκρατίας και δη πριν από τα μέσα του 15ου αιώνα, οπότε ξεκινά η χρήση των πυροβόλων όπλων, καθώς συνάγεται από τα στοιχεία άμυνας που διαθέτει (επάλξεις, πολεμοθυρίδες, καταχύστρες). 
Οι άλλες δύο φάσεις του πύργου χρονολογούνται αντίστοιχα στην Α’ και Β’ Οθωμανική κυριαρχία (1540-1686 και 1715-1821) και θα αποτελέσει ένα σημείο ενδιαφέροντος στην υπό διαμόρφωση πορεία περιήγησης για την γνωριμία με τα κάστρα των Μύλων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ