ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Θετικά κλείνει η φετινή ελαιοκομική περίοδος στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | | |
Ελιές
Θετικά φαίνεται να κλείνει η φετινή ελαιοκομική σεζόν για την πλειονότητα των παραγωγών στην Αργολίδα. Η ποιότητα του ελαιολάδου μετρήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και η τιμή του σίγουρα τους άφησε όλους ικανοποιημένους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις άγγιξε τα 5 ευρώ, ενώ σε κάποιες έφτασε ακόμα πιο πάνω.

Ικανοποίηση επικρατεί και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Θερμασία Δήμητρα». «Είχαμε μία από τις καλύτερες χρονιές στη διαμόρφωση της τιμής, αφού κυμάνθηκε από 4,60 έως 5,05 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, είχαμε μια μείωση λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας τα τρία έως τέσσερα τελευταία χρόνια και έφτασε να είναι της τάξεως του 30%-40%», τονίζει ο γραμματέας του συνεταιρισμού, Γιάννης Κοροντίνης. Αυτοί οι δύο παράγοντες, όπως εξηγεί στο ypaithros.gr, έχουν διώξει κόσμο από την ελαιοπαραγωγή.

Ο Συνεταιρισμός διακίνησε περίπου 200 τόνους ελαιολάδου και δεν έχει μείνει καθόλου απόθεμα. Κλείνοντας, ο κ. Κοροντίνης αναφέρθηκε στο πονεμένο θέμα του Αναβάλου. «Η κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει το νερό του Αναβάλου πριν να είναι αργά για όλους. Οι όποιες σκέψεις που έχουμε για τυποποίηση δεν προχωράνε, γιατί όλοι φοβούνται ότι μία τέτοια επένδυση μπορεί να ακυρωθεί από την έλλειψη νερού», αναφέρει.


Θετική είναι η εικόνα και στον Δήμο Επιδαύρου, όπου όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός για την παρατεταμένη ανομβρία. Ο Δήμος Μπέκας, παραγωγός και με ελαιοτριβείο στην περιοχή Κολιάκι, δήλωσε: «Έχουμε πρόβλημα μεγάλο με την ανομβρία, τα δέντρα πάνε να ξεραθούν. Κάποιες περιοχές επηρεάστηκαν έντονα από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόβλημα είχε και η Παλιά Επίδαυρος, που είδε μεγάλη μείωση παραγωγής. Από την άλλη, οι οξύτητες ήταν καλές, τα πιο πολλά λάδια κινήθηκαν από 2 έως 4 δέκατα. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές κυμάνθηκαν από 4,30 έως 4,70 ευρώ. Οι καλές τιμές έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις και έτσι δεν υπάρχουν πλέον αποθέματα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις», αναφέρει.

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ