ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Άργος: Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου ζωντάνεψαν την Guernica του Picasso και πήραν το 1ο βραβείο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | |
Στο ΙΟΝΙΑΝ φιλοξενηθηκαν η Αγλαϊα Τζόκα καθηγήτρια Γαλλικών Θεατρολόγος και ο Γιάννης Αλεξάκης Εικαστικός, Animator, όπου μίλησαν για την μεγάλη επιτυχία των μαθητών των Δ’ ως Στ’ τάξεων των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Αφων Μαλτέζου, που είχε η animation ταινία τους “Όχι. Εσείς! – Ζωντανεύοντας την Guernica του Picasso” όπου απέσπασαν το 1ο βραβείο στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; που οργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Οι μαθητές των τάξεων Δ’ ως Στ’ του σχολείουμυήθηκαν στην τεχνική, τα εργαλεία και τα στάδια ενός εργαστηρίου stop motion ζωντανεύοντας μορφές από τον εμβληματικό πίνακα Guernica του Picasso.

Δημιούργησαν το σενάριο και το σκηνικό ενός βίντεο κινούμενης εικόνας ενώ στη συνέχεια έγιναν τα γυρίσματα, η ηχοληψία και το μοντάζ του βίντεο υπό την καθοδήγηση του κ.Γιάννη Αλεξάκη της ομάδας AnimaPhile και της θεατρολόγου του σχολείου Αγλαϊας Τζόκα. 

Το μήνυμα αντιπολεμικό. Οι ώρες που επένδυσαν οι μαθητές ήταν πολλές συνειδητοποιώντας πόσο σύνθετη αλλά και μαγική είναι η διαδικασία του stop motion.

Υπόθεση της ταινίας: «Το φερόμενο επεισόδιο στο ατελιέ του Picasso στο Παρίσι όπου ένας αξιωματικός της Γκεστάπο δείχνοντας μια φωτογραφία της Guernica, που είχε εκτεθεί το 1937 στο περίπτερο της Ισπανικής Δημοκρατίας στην Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι, τον ρώτησε αν έχει κάνει ο ίδιος αυτό το έργο. Ο Picasso φέρεται να απάντησε «Όχι. Εσείς!»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ