ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Η χορωδία Άργους "Τελέσιλλα" συμμετείχε στο 6ο Χορωδιακό φεστιβάλ στη Κυπαρισσία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. | |
χορωδοί
Μια βραδιά πλούσια σε εικόνες, μουσική και ήχους απόλαυσαν οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία της πόλης στο 6ο Χορωδιακό φεστιβάλ που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.
 
Καλεσμένες η Παιδική χορωδία Κυπαρισσίας , η χορωδία Γαργαλιάνων «Η Πολύμνια», η χορωδία και μαντολινάτα Αργοστολίου, η χορωδία Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ και η χορωδία ΗΔΥΦΩΝΟΝ της Κυπαρισσίας.
 
Κάθε χορωδία με το δικό της μοναδικό τρόπο ερμήνευσε τραγούδια που πλημμύρισαν με τις μελωδίες τους την κατάμεστη πλατεία. Χάρτινο το φεγγαράκι, Αχ Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Η πρώτη νύχτα, Άσπρο περιστέρι, Του μικρού βοριά, ήταν μερικά από τα τραγούδια.

«Η μουσική και το τραγούδι συνοδεύουν την ανθρώπινη ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα τραγούδια αποτελούν την έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων, υμνούν τον θάνατο, τη ζωή, τη χαρά, τη λύπη, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες ,τη σκλαβιά και τη λευτεριά, τον έρωτα, την ξενιτιά και τον χωρισμό.

Αναγνωρίζουμε το μοναδικό χάρισμα των ανθρώπων που γράφουν τους στίχους και τη μελωδία στα τραγούδια αλλά το ταλέντο των τραγουδιστών να μετατρέπουν τα γραπτά σύμβολα σε δυνατές στιγμές αξίζουν το θερμό χειροκρότημά μας».
Μ` αυτά τα λόγια η υπεύθυνη του Δήμου μάς κάλεσε να ντύσουμε με τα τραγούδια μας την όμορφη βραδιά, αφού πρώτα διάβασε την ιστορία του ονόματος «Τελέσιλλα» της χορωδίας μας, για να πάρουμε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Γεωργίου Λεβεντάκη.
Ακολούθησε δείπνο με όλους τους χορωδούς να γίνονται μια παρέα κάτω από τους ήχους της κιθάρας και του ακορντεόν. Με πρωταγωνιστές τον μαέστρο μας, κ. Νίκο Καπετάνιο, και όλους τους χορωδούς στο τραγούδι και τον Τάκη τον Ρέντα στο τουμπελέκι ...ο χορός και το τραγούδι μας κράτησαν εκεί ως τις πρωινές ώρες.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οργάνωση και τη φιλοξενία και με πολλές υποσχέσεις από όλους μας για επόμενες χορωδιακές συναντήσεις, η χορωδία ΗΔΥΦΩΝΟΝ και ο μαέστρος της, κ. Κώστας Κτενάς είναι στην καρδιά μας.

Το Δ.Σ και οι χορωδοί ευχαριστούν από καρδιάς τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και τον Δήμαρχό μας, κ. Δημήτρη Καμπόσο, την ΚΕΔΑΜ και τον πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Σκούφη για την μεταφορά μας στην Κυπαρισσία με το λεωφορείο του Δήμου.

Εμείς σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα Μ. Αλέξανδρος στην εκδήλωση του Συλλόγου μας «Δεκαετία `60…σαν χθες!», αφιέρωμα στα τραγούδια του σινεμά του `60 για να σιγοτραγουδήσουμε μαζί αξέχαστα ελληνικά τραγούδια.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ