ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:17:00 μ.μ. | |
Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός
Την περασμένη Παρασκευή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπήκε ξανά στο νοσοκομείο του Μιλάνου, προκειμένου να κάνει «προγραμματισμένες εξετάσεις» καθώς έπασχε από χρόνια λευχαιμία. Όμως, τελικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται από το πρωί ο αδελφός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, όπως και τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα, Μαρίνα και Πιερ Σίλβιο.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ και πολιτικός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Τις προηγούμενες εβδομάδες νοσηλεύθηκε για 45 ημέρες- προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για πνευμονική λοίμωξη που συνδεόταν με χρόνια λευχαιμία- και πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου.
 
Το βιογραφικό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Υπήρξε επικεφαλής τριών κυβερνήσεων της Ιταλίας, από το 1994 έως το 2011 και το κόμμα του- το Forza Italia- συμμετέχει και στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό. Έπειτα από τα σεξουαλικά σκάνδαλα, τις αμέτρητες καταγγελίες για διαφθορά και την καταδίκη για φορολογική απάτη, το 2017 επέστρεψε στην πολιτική.

Γεννήθηκε το 1936 στο Μιλάνο, παιδί οικογένειας της μεσαίας τάξης και άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ασχολούμενος με τα ακίνητα, προτού ιδρύσει τη Mediaset, το μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Ιταλίας. Μεταξύ άλλων ήταν ιδιοκτήτης της Μίλαν από το 1986 έως το 2017.

Το Forza Italia ιδρύθηκε το 1993. ένα χρόνο αργότερα, έγινε ο πρώτος που εξελέγη πρωθυπουργός στην Ιταλία χωρίς νωρίτερα να κατέχει κυβερνητικό πόστο. Στη δεύτερη θητεία του, από το 2001 έως το 2006, έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Επέστρεψε στην εξουσία το 2008, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2011, εν μέσω της κρίσης χρέους.

Το 2012 καταδικάστηκε για φορολογική απάτη και του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους, την οποία εξέτισε με κοινωνική εργασία. Το 2018 άρθηκε η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που του είχε επιβληθεί, εγκαίρως για τις εκλογές εκείνης της χρονιάς, στις οποίες το Forza Italia «κατέβηκε» μαζί με τη Λέγκα και τους Αδελφούς της Ιταλίας.

Ένα χρόνο αργότερα ο «Καβαλιέρε»- όπως ήταν επίσης γνωστός- εξελέγη ευρωβουλευτής. Μετά τις εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2022 το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στην κυβέρνηση, στον συνασπισμό υπό τους Αδελφούς της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο ίδιος εξελέγη γερουσιαστής.

Με πληροφορίες από Guardian
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ