ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ξεκινάει η δίκη στο Ναύπλιο απουσία του Αρχιμανδρίτη που έστειλε άσεμνο υλικό σε ανήλικο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:59:00 μ.μ. | | |
κατηγορούμενος
Το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η δίκη του Αρχιμανδρίτη από την Ερμιονίδα που κατηγορείται οτι έστειλε άσεμνο υλικό σε ανήλικο.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί απουσία του κατηγορούμενου ο οποίος μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ασθένεια, ενώ η έδρα δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει περιέλθει σε γνώση των δικαστικών Αρχών το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, όπου είχαν μεταφερθεί για διερεύνηση τα κινητά και ο υπολογιστής του κατηγορουμένου.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν τα κινητά και τον υπολογιστή του ιερέα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πράγματι είχε διαδικτυακή επικοινωνία με τον ενήλικο από τη Θεσσαλονίκη, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, κυρίως όμως για να διαπιστωθεί εάν έχει αποστείλει βίντεο και σε άλλα ανήλικα παιδιά.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Ναύπλιο όταν ο μαθητής είδε στο κινητό του ένα ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται, σε άσεμνες ενέργειες, ο ίδιος ο 40χρονος ιερέας. Ο 13χρονος, ο οποίος μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν παρακολουθούσε και το κατηχητικό που έκανε ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης, τα έχασε μόλις είδε το βίντεο και κατάλαβε ποιος του το στέλνει, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους γονείς του και εν συνεχεία να ενημερωθεί η Αστυνομία, η οποία προέβη στη σύλληψη του ιερέα. Παράλληλα, παύθηκε άμεσα από τα ιερατικά του καθήκοντα, μετά από απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φέρεται να κατέθεσαν τόσο ο 13χρονος όσο και οι γονείς του που έκαναν τη σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, το παιδί, μόλις έλαβε το ανατριχιαστικό βίντεο με τις πράξεις του ιερέα, διατήρησε την ψυχραιμία και του απάντησε με ηχητικό μήνυμα. Σε αυτό, τον ρωτούσε εάν είναι ίδιος που του έστειλε το βίντεο, ρωτώντας τον μάλιστα μήπως έχουν «χακάρει» το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση που φέρεται να έλαβε ο μαθητής, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ήταν ένα μήνυμα, με το οποίο ο αρχιμανδρίτης ρώτησε το παιδί εάν του αρέσει αυτό που βλέπει…

Έντρομος πια ο 13χρονος «φωτογράφισε» το βίντεο και το απέστειλε στον πατέρα του γράφοντας «μπαμπά βοήθεια». Σύμφωνα με πηγές της Realnews, ο πατέρας του παιδιού πήρε τηλέφωνο τον ιερέα και τον ρώτησε σχετικά με το βίντεο, για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη πως μάλλον του έχουν «χακάρει» τον λογαριασμό, καθώς άλλοι τέσσερις πατεράδες τον πήραν τηλέφωνο και πλέον θα αλλάξει τους κωδικούς του για να σταματήσει η «παγίδευση» του προφίλ του.

Ωστόσο, η «χαλαρή» και εύκολη απάντηση του ιερέα δεν έπεισε τον πατέρα του ανηλίκου, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και το παιδί του, απευθύνθηκε στην Αστυνομία και έκανε τη σχετική καταγγελία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αρχιμανδρίτη.

Η κατάθεση

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ο 40χρονος ιερέας υποστήριξε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στο μικρό παιδί, καθώς ήθελε να το στείλει σε έναν ενήλικο, με τον οποίο διατηρεί στενή διαδικτυακή σχέση και έχει το ίδιο μικρό όνομα με τον μαθητή.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί στη συνέχεια δεν φρόντισε να σβήσει το βίντεο ή να δώσει αυτή την απάντηση και στον ανήλικο, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε αρχικά ότι μιλά με το παιδί και εν συνεχεία, όταν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, πανικοβλήθηκε και τα έχασε.

Εκτός αυτού, υποστήριξε πως ο άνθρωπος στον οποίο ήθελε να στείλει το βίντεο διαμένει στην Θεσσαλονίκη, είχαν γνωριστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες και έκαναν περιστασιακά διαδικτυακό σεξ.

Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχιμανδρίτης επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί λανθασμένης αποστολής του βίντεο, πλην όμως δεν έκανε καμία αναφορά για το «χακάρισμα» του λογαριασμού του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ