ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Δήλωση του Δημήτρη Παπαδημόπουλου υποψ. Δήμαρχου Ναυπλιέων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:45:00 μ.μ. | | |
Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού με σκοπό να βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους. 

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, διαδόθηκε πέρα από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. 

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21η Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, στη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θεωρούμε πως ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ως παραγωγός γνήσιων πολιτιστικών αγαθών, ως επιτελικός νους για τη σύλληψη και την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτιστικής πολιτικής. 

Η πολιτιστική δράση αποτελεί υπόθεση της τοπικής κοινωνίας, συνεπώς πρωταρχικός μας σκοπός είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών. 

Η διενέργεια μουσικών εκδηλώσεων, σε όλο το Δήμο, με ευρεία συμμετοχή από τους δημότες μας, η δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού όπου θα λαμβάνουν χώρα κάθε είδους καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γενικά η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας αποτελούν πυλώνες της πολιτικής μας στο χώρο του πολιτισμού. 

Στόχος μας είναι, μέσω των καλλιτεχνικών εν γένει εκδηλώσεων, να παρουσιαστεί η ομορφιά της τοπικής -και όχι μόνο- πολιτιστικής παραγωγής αλλά και να αναζωογονηθεί ο δημόσιος κοινωνικός βίος.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων
με την «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ