ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού της Ατλάντας έρχεται και στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:09:00 μ.μ. | |
Παραδοσιακοί χοροί
Το πρόγραμμα της Οδύσσειας του (Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού) Hellenic Dance Festival (HDF) της Μητρόπολης Ατλάντας, θα φιλοξενήσει την 5η περιοδεία της στην Ελλάδα από τις 27 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου 2023.

Το Πρόγραμμα υποτροφιών της Οδύσσειας του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού απένειμε 21 πλήρεις υποτροφίες συμπεριλαμβανόμενων και αεροπορικών εισιτηρίων σε μαθητές ηλικίας 15-19 ετών που συμμετείχαν στο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού. Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες υπέβαλαν αιτήσεις και δοκίμια που αντανακλούν στην προηγούμενη συμμετοχή τους και τους μελλοντικούς τους στόχους για τη μελέτη και τη διαιώνιση του ελληνικού λαϊκού χορού. Οι νικητές της υποτροφίας της Οδύσσειας του 2023 επιλέχθηκαν από την επιτροπή προγράμματος και τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο 2023, στο 22ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού στην Ατλάντα της Τζώρτζια, μπροστά σε ένα πλήθος ρεκόρ 3.000 συμμετεχόντων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες που σχεδιάζουμε την πρώτη περιοδεία της Οδύσσειας του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού μετά την πανδημία. Αυτή η μοναδική εμπειρία έχει μια ισχυρή ιστορία εκπαίδευσης και έμπνευσης των νέων της Μητρόπολής μας, ώστε να συνεχίσουν να εμβαθύνουν στην αγάπη τους για τον πλούσιο πολιτισμό και την όμορφη πίστη μας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τους δεσμούς με τους συνομηλίκους τους» δήλωσε ο ιερέας Σαμψών Κασαπάκης, συμπρόεδρος του 

Οι συμμετέχοντες στην Οδύσσεια του HDF 2023 θα συναντηθούν στην Αθήνα πριν ταξιδέψουν ως ομάδα μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού και της Ομάδας Υλοποίησης του Φεστιβάλ. Το δρομολόγιο θα επικεντρωθεί σε σημαντικά σημεία της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, η Επίδαυρος, η Αράχωβα, η Σπάρτη, η Καλαμάτα και η Πάτρα. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικές τοποθεσίες, εργαστήρια λαϊκών χορών, γλέντια και στάσεις σε θρησκευτικούς χώρους, όπως η Μονή Παντάνασσας στο Μυστρά. Η περιοδεία θα κορυφωθεί με μια χορευτική παράσταση από τους συμμετέχοντες.

Σημαντική εκπαιδευτική και οργανωτική υποστήριξη για την Οδύσσεια του 2023 του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού έχει δοθεί από εταίρους στην Ελλάδα, όπως η Άννα Μαύρου, δασκάλα χορού, μέλος και χορεύτρια του λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, ο Χρήστος Παπακώστας, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο «Λαογραφία και ελληνικός παραδοσιακός χορός» και ο Νίκος Μπαριάμης, δάσκαλος χορού. Οι μουσικοί που συμμετέχουν στην περιοδεία είναι οι Ιωάννης Παυλόπουλος, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Ιορδάνης Κουζινόπουλος, Γιάννης Γευγελής, και Κωνσταντίνα Πάτση. Ο John Lulias της Carlson Maritime Travel στο Tarpon Springsτης Φλόριντας συντονίζει την οργάνωση του ταξιδιού.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορών ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του προγράμματος υποτροφιών της Οδύσσειας και με στόχο την πραγματοποίηση του ταξιδιού περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Η αποστολή της Οδύσσειας του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού είναι να διδάξει την ομορφιά του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνορθόδοξης πίστης σε ένα αυθεντικό περιβάλλον, δημιουργώντας παράλληλα βαθιές σχέσεις, κατανόηση και εκτίμηση των παραδόσεων.

Η εμπειρία έχει επίσης σχεδιαστεί για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ηγετών για την οικογένεια εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού. Τα προηγούμενα ταξίδια της Οδύσσειας του Ελληνικού Φεστιβάλ Χορού πραγματοποιήθηκαν το 2005, το 2009, το 2013 και το 2018 και περιλάμβαναν ταξίδια σε τοποθεσίες όπως η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, οι Δελφοί, η Λάρισα, η Πιερία και τα Τρίκαλα.

Σχετικά με το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού (Hellenic Dance Festival) HDF

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού, βασισμένο στο όραμα και το όνειρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξίου, ξεκίνησε το 2000. Ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης της Ατλάντας, το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό οικογενειακό γεγονός. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του Martin Luther King, Jr. (ημέρα αργίας).

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές «επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ενωθούν ως αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ. Η Θρησκεία μας, η Ελληνική γλώσσα και ο Πολιτισμός μας, μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες. Η ανάγκη των κοινοτήτων μας να διαιωνίσουν τον πολιτισμό μας, μαζί με τη φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδας και το Ολυμπιακό πνεύμα «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» ήταν καθοριστικό για το όραμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξίου να ιδρύσει το Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ