ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Δράσεις Αγωγής Υγείας στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Επιδαύρου από το Κ.Υ. Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Στο τέλος Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δ. Επιδαύρου από το τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Κ.Υ. Λυγουριού και την Γενική ιατρό κ. Αβράμη Σωτηρία.

Στα Νηπιαγωγεία μιλήσαμε για τις Υγιεινές τροφές και για την Υγεία των δοντιών με παιχνίδια και κολάζ.
Στα δημοτικά σχολεία παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες "Διατροφική αγωγή - Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά", "Υγιής στάση σώματος - Στέκομαι σωστά και ασκούμαι" , "Ηλιακή ακτινοβολία, προστασία", "Προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας" και "Η αξία της τρίτης ηλικίας - Κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά".
Επιπλέον, στο Δημοτικό σχολείο Λυγουριού εφαρμόστηκε το πρόγραμμα της Στοματικής υγείας σε συνδυασμό με προληπτική εξέταση των μαθητών από τους Οδοντιάτρους του Κ.Υ.
Τέλος, στο γυμνάσιο Λυγουριού μιλήσαμε για την Ορθή χρήση των φαρμάκων στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων της Γ' τάξης.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο δράσεων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους εκπαιδευτικούς που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μία χρονιά, στην προσπάθειά μας να μεταδώσουμε στα παιδιά μας θετικές στάσεις ζωής. Σκοπός μας είναι πάντα τα παιδιά μας να ζουν χαρούμενα την παιδική τους ηλικία και να μεγαλώνουν ως υγιείς ενήλικες.

Οι Επισκέπτριες Υγείας
Κ.Υ. Λυγουριού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ