ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι με προϊόντα της Κορινθιακής γης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. | | |
Μάγειρες
Με βασικούς στόχους την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης πραγματοποιείται στο Λουτράκι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή, συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ, στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Κορινθιακής γης, διοργανώνεται από τον τουριστικό οργανισμό Λουτρακίου, το σύλλογο επισιτιστών ο «Ξένιος Ζεύς», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ «Respond on Demand», ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, της ένωσης ξενοδόχων Κορινθίας και του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιάννης Κόντης, πρόεδρος του συλλόγου επισιτιστών Λουτρακίου, ο «Ξένιος Ζεύς», «με τη διοργάνωση του φεστιβάλ, θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική ανάπτυξη και την επικοινωνία της τοπικής μας γαστρονομίας» προσθέτοντας:

«Στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων έχουμε όλα τα εφόδια, ώστε να αναδείξουμε την τοπική γαστρονομία και ταυτόχρονα, να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας σε γαστρονομικό προορισμό, προσελκύοντος επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Η σκέψη, η λογική και όλος ο σχεδιασμός ήταν να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να γίνει θεσμός και να υλοποιείται κάθε χρόνο. Ξεκινήσαμε λοιπόν πέρυσι με τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 33 επιχειρήσεις και συνεχίζουμε φέτος, όπου καταγράφεται αυξημένη συμμετοχή, αφού παίρνουν μέρος περισσότερες από 40 επιχειρήσεις. Στα σχέδιά μας είναι τα επόμενα φεστιβάλ να διαρκούν περισσότερες ημέρες και να περιλαμβάνουν πλουσιότερες δράσεις».

Μάλιστα, όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Κόντης, «οι προσπάθειές μας συνδέονται άμεσα με τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο ότι καταγράφεται σημαντική αναβάθμιση, τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εστίασης και της αναψυχής».

«Παράλληλα» συνεχίζει, «βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου, έρχεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος και γενικότερα υλοποιούνται έργα, τα οποία δίνουν ώθηση στο Λουτράκι, βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα της περιοχής μας».

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ, ο Γιάννης Κόντης λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν καταστήματα της περιοχής όλου του δήμου και να γευθούν τοπικά εδέσματα, τα οποία έχουν παρασκευαστεί ειδικά για το τριήμερο φεστιβάλ».

«Τα εδέσματα αυτά», όπως αναφέρει, «είναι βασισμένα στον πλούτο της κορινθιακής γης, όπως για παράδειγμα, τα τυροκομικά προϊόντα, η μοναδική κορινθιακή σταφίδα, η ποικιλία αγιωργίτικου κρασιού από τη Νεμέα, τα όσπρια Φενεού, η κτηνοτροφική παραγωγή, τα ζυμαρικά, τα λουκούμια, τα ψάρια του Κορινθιακού κόλπου και πολλά άλλα».

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει, «τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία έχουν παρασκευάσει φαγητά και γλυκά βασισμένα σε τοπικά προϊόντα, ενώ τα καφέ μπαρ έχουν δημιουργήσει ειδικά κοκτέιλ βασισμένα και αυτά σε τοπικά προϊόντα».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Κόντης, «θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού και παράλληλα θα αναδείξουμε τις ιδιότητες του επιτραπέζιου φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου».

Επίσης, όπως προσθέτει, «στο πλαίσιο της προβολής της τοπικής γαστρονομίας, σεφ εστιατορίων θα μαγειρέψουν σε πραγματικό χρόνο με τοπικά προϊόντα, ενώ θα αναδειχθεί ο τρόπος συγκομιδής του ελαιοκάρπου και η παραγωγή του ελαιολάδου σε ελαιοτριβείο».



Παράλληλα, «θα προβληθούν ο συνδυασμός τοπικών κρασιών από τη Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο με ειδικά πιάτα τοπικού χαρακτήρα, καθώς και η παρασκευή λουκουμιών, ενώ στην Περαχώρα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του τραχανά, όπου θα δημιουργηθούν πιάτα με βάση τον τραχανά».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ