ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Εντυπωσίασε το Funκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | |
παιδιά
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Funκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Εισηγητές του συνεδρίου ήταν οι μαθητές – σύνεδροι της Α, Β και Γ1 τάξης του σχολείου.
Θεματικοί άξονες του συνεδρίου υπήρξαν η αρχιτεκτονική του ανθρώπινου σώματος, η ανθρώπινη κίνηση και η συμβολή των αρθρώσεων σε αυτήν, η φιλοσοφική προσέγγιση της ανθρώπινης κίνησης, η ποιοτική διάσταση της εκούσιας ανθρώπινης κίνησης και η αξιοποίηση της κινητικής επιδεξιότητας τόσο στη ζωή, όσο και στον αθλητισμό, καθώς και η υγιεινή διατροφή και η αξία της.
Η οργανωτική επιτροπή νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους Funταστικούς συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε από καρδιάς:

Τον εξαιρετικό άνθρωπο και διακεκριμένο Ναυπλιώτη επιστήμονα Ευάγγελο Μιχελάκη, Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά, που με εύστοχο και ευαίσθητο τρόπο, μέσω βιντεοσκοπημένης εισήγησης, μίλησε στους μικρούς «μεγάλους επιστήμονες και καλλιτέχνες» για τη λειτουργία της καρδιάς και τη συμβολή της σωματικής άσκησης αλλά και της φιλίας στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής.
Την πολυβραβευμένη ιατρό Λοιμωξιολόγο Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής για την πραγματοποίηση βιντεοσκοπημένης εισήγησης, δηλώνοντας “Funταχού παρούσα” σε επιστημονικά συνέδρια. Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, απόφοιτος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, μίλησε για τη συμβολή της υγιεινής διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αποφυγή λοιμώξεων και φλεγμονών, αλλά και στην αξία της αρμονίας και της συνεργασίας μυαλού, ψυχής και σώματος στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε πολύ:

Τον ΔΟΠΠΑΤ και την κυρία Μαρία Ράλλη για την πολύτιμη στήριξή τους.

Ευχαριστούμε θερμά:
Την κυρία Μαίρη Λούμου για την υπέροχη μουσική στο πιάνο και την όλη συνεισφορά της στη δράση μας, την κυρία Μυρτώ Ανδρεουλάκη για τη σημαντική τεχνολογική και γενικότερη υποστήριξη, τον κύριο Κωνσταντίνο Αγκιναρασταχάκη για τους στίχους στο τραγούδι της διατροφής, την κυρία Νίκη Διακάκη για τα παπιγιόν, τον κύριο Γρηγόρη Νικολακόπουλο για την ωραία ξύλινη κατασκευή, τον κύριο Μάνο Σταθόπουλο για την τεχνική υποστήριξη, το τυπογραφείο Ν. Γ. Χριστόπουλος για την επιμέλεια της αφίσας και των βεβαιώσεων των εισηγητών και του κοινού, την κυρία Πάμελα Στεφανοπούλου για την επιμέλειά της σε ζωγραφικά έργα και τους αγαπημένους μας συναδέλφους Στέλιο Καρανάσιο, Ελένη Κοτσιφάκη, Αναστασία Καμπίτση και Βαρβάρα Μούγιου για την ιδιαίτερη υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε ακόμα το κατάστημα Παϊβανάς Home Collections για την προσφορά του σε υφάσματα και ιδιαίτερα, τον ευγενικό χορηγό μας κύριο Δημήτρη Ηλιόπουλο από το Μπιστρό “Boutique” για τους φρέσκους και δροσερούς χυμούς που προσέφερε, το βράδυ της γιορτής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς Ναυπλίου, οι οποίοι απλόχερα και με ιδιαίτερη χαρά μας υποδέχθηκαν μπροστά και πίσω από τους πάγκους τους.
Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη βιντεοσκοπική κάλυψη της δράσης και όλους τους γονείς για τη συνεργασία τους με την οργανωτική επιτροπή, καθώς και για την εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπά μας.
Στον απόηχο της διοργάνωσης του 1ου Funκόσμιου διεπιστημονικού συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 12 Ιουνίου, έκθεση έργων τέχνης, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να λάβει χώρα στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του Βουλευτικού, την ημέρα λήξης του συνεδρίου.

Με τιμή,

Η οργανωτική επιτροπή:

Διακάκη Δέσποινα
Κατσαρού Μαίρη
Ροτζιώκου Ανδρομάχη
Σαββάκη Χρύσα
Ταμπάκη Σοφία
Τσιρίκου Ιωάννα και
Ηλιοπούλου Χρυσαυγή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ