ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Θλίψη στο Άργος για τον θάνατο της Mαρίας Καλυβιώτη - Ύστατο χαίρε από τα εγγόνια της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | | |
κηδεία
Η Mαρία Καλυβιώτη το γένος Κατσούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ευάγγελο Καλυβιώτη (επιχειρηματία της Αργολίδας) και έκαναν μαζί δύο παιδιά την Ιωάννα και την Ελισάβετ.

Η Μαρία ανέλαβε για πολλά χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση που της παραχώρησαν οι γονείς της "τον φούρνο του Κατσούλη" στην οδό Ναυπλίου στο Άργος (έναντι στάσης Κτελ Κατσούλη στο Άργος) η οποια ξεκίνησε το 1903 εως και 2003 κλεινοντας 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Το επάγγελμα της φουρναρισας απαιτούσε καθημερινά μεγάλη πειθαρχία και υπευθυνότητα έτσι ώστε να μπορεί ανελλιπώς να παρέχει στους Αργολιδείς τον καθημερινό τους Άρτο.
Οι παλιοι φούρνοι της Αργολίδας πέραν απο τοπωνύμια της περιοχής υπήρξαν και σημείο αναφοράς για τις καθημερινές συναντήσεις των ανθρώπων, προξενιά, επαγγελματικές συζητήσεις, πολιτικές συζητήσεις, κοινωνικά δρώμενα και πολλές ακόμα αναφορές υπάρχουν για τον συγκεκριμένο φούρνο ο οποιος έσφυζε απο ζωη την παλιά εποχή του Άργους όταν λειτουργούσε ο σταθμός του τρένου και στην περιοχή δεν έπεφτε καρφίτσα απο την πολυκοσμία που επικρατούσε καθημερινά, μέσα σε όλες αυτές τις εικόνες η παρουσία της Μαρίας είναι χαρακτηριστική με το χαμόγελό της να εξυπηρετεί και να προσφέρει ανιδιοτελώς αγάπη και υποστήριξη σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη κάθε απογευμα που απο την πίσω πόρτα τους έδινε δωρεάν το ψωμί που είχε ξεμείνει (για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο συγκεκριμένος φούρνος πάντα παρήγαγε παραπάνω απο τις πωλήσεις που είχε!) έτσι ώστε να έχουν και οι ανθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα ενα φρέσκο ψωμί στο τραπέζι τους. Αυτή ήταν η Μαρία ενας ανιδιοτελής άνθρωπος που ενιωθε καλά μόνο όταν οι γύρω ήταν καλά.

Σήμερα το πρωί στις 16 Ιουνίου 2023 έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 66 ετών διανύοντας τον τελευταίο καιρό μια άνιση μάχη με τον καρκίνο τον οποίο πολέμησε σαν πραγματική μαχήτρια που ήταν όλα αυτά τα χρόνια, και μάλιστα κρατόντας το κρυφό απο τους δικούς της ανθρώπους γιατί δεν ηθελε να τους επηρεάσει με "τα δικά της" όπως πάντα έλεγε! Οι δικοί της άνθρωποι το έμαθαν μόλις πριν 25 μέρες όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Άργους και αργότερα στο Παναρκαδικό όπου και έφυγε απο την ζωή.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου & ώρα 12.00μ. στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Άργους, θα παρευρεθούν συγγενείς και φίλοι να την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία.

Καλό παράδεισο Μαρία!

Τα 3 εγγονάκια της, θέλησαν να την αποχαιρετήσουν με 3 χειρόγραφες επιστολές που έγραψαν για αυτήν!


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ