ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ερμιονίδα: Ερχεται στις 12 Αυγούστου στην Κοιλάδα η Γιορτή του Ψαρά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | | |
Έλα στη «γιορτή του ψαρά» στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας που διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες στα μέσα Αυγούστου, δοκίμασε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από τους ειδήμονες ντόπιους ψαράδες και γλέντησε ως το πρωί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και η θερμή φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνουν μόνιμο θαμώνα στο γραφικό κι όμορφο ψαροχώρι της Κοιλάδας.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή «έρχεται» από το παρελθόν, όταν οι ψαράδες της περιοχής την περίοδο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου (μπαϊντούζ), μη μπορώντας να ψαρέψουν, οργάνωναν τη γιορτή τους.

Με τα χρόνια η γιορτή άρχισε να καθιερώνεται και να αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Χιλιάδες επισκέπτες από την Αργολίδα αλλά και από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Ελλάδας, συρρέουν στην Κοιλάδα, όπου γεύονται ψάρια και θαλασσινά που προσφέρονται απλόχερα από τους ντόπιους ψαράδες.

Μια γιορτή που προάγει το τουριστικό προϊόν του προορισμού Ερμιονίδα και επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας μέσα από ένα ταξίδι γλεντιού και παρέας.

Πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φωτίζουν τον έναστρο ουρανό της Ερμιονίδας, δίνοντας το έναυσμα για ένα ξεχωριστό γλέντι μέχρι πρωίας με παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό χορευτικό σύλλογο αλλά και με ζωντανή μουσική.

Φέτος, η Γιορτή του Ψαρά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 21.30 στην Ιχθυόσκαλα Κοιλάδας με την Μαρία Σκουλά και τον Χρήστο Μενιδιάτη όπου θα μας διασκεδάσουν υπό το μαγευτικό φως του φεγγαριού.

Μία συνδιοργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Κορωνίς, του Συλλόγου Αλιέων Κοιλάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φράγχθι, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας με την βοήθεια φυσικά πλήθους χορηγών και εθελοντών.

Μια Γιορτή με εξασφαλισμένη την επιτυχία!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ